kissoja ja koiria.

Nyt ei ole kyse englanninkielisestä sanonnasta ”sataa kissoja ja koiria,” vaan tietenkin vetoketjupussukan kuvioista. Ompelin viikonloppuna tilkkupussukan, jolle annoin nimeksi Kissat ja koirat.


Kuvaa ei tarvitse katsoa edes kovin tarkkaan, niin jo ymmärtää, mistä keksin tällaisen nimen. Oikeastaan pussukan nimi voisi olla myös ”Eläimellinen” tai ”Kissoja ja muita eläimiä” tai kirjallisia viittauksia sisältävä ”Eläinten vallankumous”. Oho! Sepä olisikin ollut aika hauska nimi, ja nyt harmittaa, kun keksin sen vasta äsken.

Hei, minäpä vaihdan tälle uuden nimen. Olkoon pussukan nimi tästedes ”Eläinten vallankumous”.


Paraatipuolella on pari kissatilkkua, koiratilkku sekä perhonen ja pari kalaa. Pussukan toisella puolella näkyy lisäksi possuja ja sammakoita. Ne eivät näy kovin hyvin tässä kuvassa, sillä ne jäävät aivan vasempaan laitaan.

Nämä possut näyttävät ystävällisiltä ja herttaisilta. Ne eivät varmasti ryhtyisi vallanhimoisiksi vallankumouksessakaan, vaan niiden mielestä kaikki olisivat yhtä tasa-arvoisia. Luulisin.


Kissa näyttää näreältä. Minä arvelen, että innokkaalta näyttävä koira käy sen hermoille. Pahoin pelkään, että kissalla voisi olla epätasa-arvoisuuspyrkimyksiä, ainakin ilmeestä päätellen.

Leikki sikseen. Nyt asiaan: ompelin pussukkaan sisätaskun, joka ei mahtavan hyvin sovi väreihin, mutta menettelee.


Kömmähtelin eri tavoin tätä Eläinten vallankumous -pussukkaa ommellessani, mutta enpä tällä kertaa osoittele virheitäni. Lopussa seisoi joka tapauksessa kiitos, kun vetoketjupussukkani valmistui. Mitä niistä matkalla kohtaamistani vaikeuksista enää tässä vaiheessa melua pitämään.


Pussukan toinen puoli on aika sinisävyinen ja toinen puoli on aika vihreä, vaan ei hirveä. Raikkaalta näyttää.


Eläinten vallankumous -tilkkupussukka ei ole erityisesti mitään mallistoa. Sen mitat ovat seuraavat:
  • Leveys ylhäältä noin 27 cm
  • Korkeus noin 20 cm
  • Pohjan leveys noin 9 cm.
Pussukassa on kaksi sivulenksua, kumpikin lyhyehkö. Jäännöspaloista kokoamani tilkkupinnan tukevoittajana on ensin tikkausvanu ja sitten pala collegejerseytä.

Eläinten vallankumous -pussukalla ei toistaiseksi ole omistajaa, vaan se asuu muiden valmiiden pussukoiden kanssa hyllyllä. Ehkä saan suurimman osan niistä muuttamaan muualle tässä joulun aikaan.

Kommentit

Helena sanoi…
Hyvin näyttävät koira ja kissa sopivan samaan pussukkaan.
Tilkkureppu sanoi…
Tämä on niin hauska pussukka:) Kiva ja hieno!
Tiinatei sanoi…
Olet uskaltanut laittaa kissat ja koirat samaan pussukkaan, kai niilläkin on joulurauha :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.