Wednesday, 29 July 2015

taustan kangas selvillä.

Muistin virkistykseksi valmis tilkkupintasommitelmani Geese Migration –tilkkutyömallin mukaan tekemistäni blokeista.


Pohdiskelin aiemmin, minkä neutraalin värin valitsisin blokkieni taustalle. Ehdin valita keskiharmaan ja leikkasin siitä palojakin valmiiksi, mutta huomasin kontrastin jäävän vaatimattomaksi. Siksi vaihdoin lennossa taustan kankaan paljon vaaleammaksi.

Olisin tykännyt harmaasta taustasta ja vaalea tuntuu vähän kesyltä, mutta tiedän vaalean toimivan tässä paremmin. Blokit eivät erottuisi haluamallani tavalla harmaalta taustalta.

Tilkkutyöohjeen tekijä on antanut sekä tuuma- että senttimitat ja ne olivat riittävän tarkat kalkkiviivoille asti. Viimeisillä metreillä tuntui kuitenkin siltä, että mittaan oli tullut jonkunlainen ajatusvirhe. Tilkkupinnan kulmiin tulevat palat olivat selvästi liian pienet, vaikka leikkasin ne mielestäni täsmälleen mittojen mukaan:


Katsokaa vaikka:


Ei tuo nökö millään riitä täydentämään kulmaa sopivaksi! Jos jätän tilkkupinnan näin, niin kulmien tilkkublokeista viistyy väistämättä kaksi nurkkaa vajaiksi. Sitä en voi sallia, vaan minun täytyy leikata tilalle uudet palat.

No, tutkittuani ohjetta tarkemmin olenkin leikannut neliön kaksi kertaa kahtia, vaikka se olisi pitänyt leikata vain kertaalleen kahtia. Mittavirhe oli siinä.

Epäonnekseni ehdin leikata kulmapalat jo valmiiksi ja itse asiassa leikkasin niitä epähuomiossa kaksinkertaisen määrän. Minulle jäi nyt kolmiopaloja yli oman tarpeen. Harmi! Näitä kahta vaaleaa kangasta taitaa nimittäin yhteensäkin olla vähän naftisti ja pahimassa tapauksessa joudun leikkaamaan lisäpaloja vielä kolmannesta eri kankaasta.

3 comments:

Helena said...

Valkoinen saa todella blokit loistamaan. Älä sure kolmatta valkoista, sehän vain elävöittää taustaa. Vaikka blokit on varmasti kyllä ihan tarpeeksi eläväisiä tässä tapauksessa.

Olen ihastellut työtäsi sen edistyessä ja olisin innostunut tekemään itsekin näitä blokkeja.

t. helena

Aivosolu said...

Etkö voi ommella yhteen niitä paloja mitkä vahingossa halkaisit? Onko niin naftisti leikattu vai sietääkö yhden lisäsauman?

Kangastuksia said...

Samaa ajattelin ehdottaa kuin Aivosolu tuossa ylempänä. Vaaleaa taustaa vasten kaikki blokit pääsevät varmasti oikeuksiinsa.

Harmaakin olisi toiminut, mutta hieman eri tavalla. Mustat ja harmaat blokit olisivat maastoutuneet taustan kanssa, ja vaikutelma olisi ihan varmasti erilainen. Tuota taustaan maastoutumista on käytetty myöt tyylikeinona. Siitä tulee sellainen häivytetty vaikutelma, vähän niin kuin valokuvissa saatetaan sumentaa jokin reuna.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails