Sunday, 10 November 2013

lisää vastauksia.

Rva Pioni ja Saara kumpikin haastoivat minut vastaamaan 11 kysymykseen ja haastamaan uudet 11 bloggaajaa vastaamaan 11 uuteen kysymykseen. Vastaan haasteeseen puolittain. Koska eksponentiaalit ovat minulle tuttuja, en haasta ketään, mutta annan mielelläni vastaukset. Rva Pioni sai vastaukset tässä postauksessa ja tässä on vastaukset Saaran kysymyksiin.

1. Mitä teet työksesi /opiskelet?

Olen markkinoinnin ammattilainen.

2. Oletko tyytyväinen ammatinvalintaasi?

Ammatti valitsi minut. Opiskelin jotain aika tavalla muuta, mutta opinnoistakin on onneksi ollut hyötyä myös näissä tehtävissä.

3. Mitä kaikkea harrastat?

Tilkkutöitä ja tilkkujen parissa verkostoitumista. Luen paljon. Lenkkeilen tai sauvakävelen vaatimattomassa määrin.

4. Mitä katsot TV:stä?

Tällä hetkellä seuraan Silta-sarjan kakkoskautta. Holmes NYC:n jokainen jakso on nähtävä. Puoli yhdeksän iltauutiset katson, jos voin. Katson joskus myös elokuvia, viimeksi taisin katsoa televisiosta ”Kun Harry tapasi Sallyn”. Lisäksi tykkään seuraavista sarjoista: Good Wife, Moderni perhe, Mad Men, Rillit huurussa. Viimeisintä Downton Abbey –tuotantokautta olen myös onnistunut näkemään.

5. Mikä on parhaiten mieleesi jäänyt käsityö?

Aloitin onnettomissa merkeissä. Teimme alaluokilla itse mollamaijan kaavan – en ymmärtänyt saumanvarojen huomioimisesta mitään eikä opettaja neuvonut. Mollamaija oli heti ensi hetkistään omituisen muotoinen eikä ollenkaan sellainen kuin olin ajatellut. Täytin mollamaijaparan erittäin säästeliäästi, joten siitä tuli lituska. Hiuksiksi käytin lankaa vyyhdistä, jonka avasin väärin. Niistä tuli aikamoista sotkua. Näin jälkeenpäin ajatellen ymmärrän, että opettaja tässä taisi eniten epäonnistua. Hänenhän olisi pitänyt opettaa. Tai ehkä hän halusi minun epäonnistuvan, jotta oppisin kantapään kautta.

Vähänkö on masentavaa, että mieleeni on parhaiten jäänyt epäonnistunut käsityö?! Korjaan tilannetta ja muistan onnistumisen.

En ole kutonut, siis neulonut paljon – minun ei tarvinnut, koska äitini kutoi innokkaasti, taitavasti ja nopeasti – mutta yhtenä jouluna tein kaksi taaperokokoista villapaitaa. Ne olivat siskon- ja veljenpojalle lahjaksi ja niissä oli kuviona elefantti niin, että toinen hiha oli elefantin kärsä. Olin itsekin aika ihmeissäni, kun sain kaksikin paitaa kunnialla valmiiksi, vaikken ollut tottunut kutoja/neuloja.

6. Miksi harrastat käsitöitä?

Kankaat ovat ihania. Tilkkutyöt ovat kiitollisia, sillä niitä ei tarvitse sovittaa. Minusta on mahtava saada valmista aikaiseksi ja myös on mahtava aloittaa uutta. Käsityöt voivat olla kivoja lahjoja – tosin kaikki eivät tykkää.

7. Miten vietät joulua?

Tosissani. Talo täynnä jouluvaloja ja –koristeita. Oikea kuusi. Glögiä juodaan usein jo lokakuussa (enimmäkseen alkoholitonta). Lahjoja annetaan ja saadaan. Joulukortit ja jokavuotinen joulukirje. Joululeivonnaisia ja –ruokia. Joululaulut soivat siellä ja täällä kotona.

8. Itse tehdyt vai ostetut joululahjat?

Molempi parempi. Sopivuus saajalle ratkaisee.

9. Mikä on lempimuumihahmosi?

Pikku Myy.

10. Millä laitteella surffaat netissä? (Pöytäkone, läppäri, tabletti, puhelin...)

Kaikilla. No vähiten puhelimella.

11. Mitä käsityölehtiä tilaat?

Amerikkalaisen Threads-lehden, en tällä hetkellä muita. Olen aika äskettäin tilannut Suurta käsityölehteä ja Quilts Japan –lehteä, mutta en juuri nyt.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails