jojojen innoittama tilkkulaukku - ideantyngästä tikkaukseen

Nämä kauan sitten väkertämäni kangasjojot aika kasari-henkisen mintunvihreäraidallisen kankaan päällä innoittivat minut valmistamaan tilkkulaukun jojo-alustaksi.


Tartuin lähimpään jäännöskangaspinoon, mistä käteen osui pilkullinen, torkkupeiton taustakankaana käyttämäni kangas. Se sopi jotenkin jojoihin ja raitakankaaseen, ja hulpiosta löytyivät kohdistusmerkitkin. Muistin Mrs Moenin blogista löytämäni värivalintavinkin ja noukin jäännöskangaspinosta kaikki ympyröiden väriset (tai niihin sopivat) tilkut.


Olin jo puolittain päättänyt, minkä mallisen tilkkulaukun tällä kertaa tekisin. Haluan ehdottomasti tehdä laukun, jossa on keskeltä kurottu sanka. Hahmottelin mallin muistiin (kaava on alkujaan eräästä japanilaisesta tilkkutyölehdestä).


Nyt kun tiesin, minkä kokoiset tilkkupinnat tarvitsisin, leikkasin jojoille sopivat taustakappaleet mintturaidallisesta kankaasta ja lähdin niistä pintaa kasvattamaan. Löysin pari väreihin sopivaa tilkkuneliötäkin ja otin ne mukaan.


Tätä puolta ajattelin etukappaleeksi, koska mintturaita-alue on suurempi (eli siihen mahtuu useampi kangasjojo):


Kun katsoin pintoja kauempaa, vaalea alareuna näytti hiukan epäsuhtaiselta verrattuna yläreunan tummaan punaiseen. Etsin esille punaisen siksak-nauhan ommeltavaksi vaalean kankaan päälle, jos on tarvis.

Päätin tikata päällikankaat kiinni paksumpaan tikkausvanuun, toistaiseksi ilman koltsarikangaskerrosta. Olen ajatellut käyttää paksumpaa vuorikangasta, jolloin laukusta todennäköisesti tulee riittävän jäpäkkä ilman koltsarikangastakin.

Olen tikannut lenkkejä vaaleiden tilkkujen päälle ja koneestani löytyvää aaltomaista tikkausta yläreunan punaisiin kaitaleisiin. Mintturaidallisessa kankaassa on tikkaukset, joiden avulla kohdistan jojot paikoilleen ja vihertävissä tilkuissa on loivasti mutkittelevaa suoraa ommelta.


Jatkan tikkausta vielä ja yritän jaksaa tehdä tiheämpiä tikkauksia kuin yleensä. Tästä tulee vielä oikein kiva tilkkulaukku.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.