valmis paita. valmis laukku.

Kokeilukappaleeksi tekemäni paita on valmis, mutta en ole sovittanut sitä vielä. En ole keksinyt, millaisessa tilanteessa näinkin erikoinen vaatekappale voisi olla asiallinen. Enkä ole aivan varma, sopiiko se sittenkään minulle.


Litteänä paita näyttää edelleen aika kivalta. Mutta kukaan ei ole näin litteä.

Tein valmiiksi myös pohjavaneria vailla olleen tilkkulaukun. Tai siis laukkuhan oli valmis, ja siitä puuttui vain pohjan jäykistävä vaneripala eli ompelin vain vaneripalan ympärille laukun vuoriin sopivan kankaan.


Laukun erikoisuus on sitä kiertävä vyö. Etsin siihen yksinkertaista solkea aika kauan, kunnes keksin mainita asiasta syyrinkiläisille tilkkuystävilleni. Ritva toimittikin minulle heti ensi tilassa täsmälleen tarkoitukseen sopivan soljen. Kiitos, Ritva!


Laukussa on käytetty todella monta erilaista kangasta, eivätkä kaikki ole edes täyttä puuvillaa!


Ajattelin tätä tehdessäni, että saan tästä itselleni PC-laukun. Katsotaan nyt, käykö tämä tarkoitukseen. Toistaiseksi kannettava PC siirtyy edelleen paikasta toiseen tilkkukassissa.

Vaikka olen kahden vaiheilla paidan sopivuudesta, minua kiinnostaisi tehdä raidallinen versio. Kävin eilen kaupungissa ja tein varta vasten asiaa Eurokankaaseen tutkimaan raidallisia trikoita. Kaikissa tuntui olevan joustoa vain toiseen suuntaan, ja kaava toivoo molempiin suuntiin joustavaa kangasta.

Penkoessani muodon vuoksi myös trikoopala-allasta löysin eräänlaista raidallista trikoota, joka on hyvin Missonin neuleiden henkistä (elleivät sitten peräti ole Missonin neulekankaita). Trikoot olivat niin ihania, että ostin kahta erilaista. En ole vielä päättänyt, teenkö näistä tavalliset t-paidat vai käytänkö uusinta kaavaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.