w niin kuin watercolour.

Watercolour-tilkkutyöksi nimitetään työtä, jonka väritys ja kuviot tuovat mieleen vesivärimaalaukset.

Innostuin tekniikasta ennen bloginpitäjän uraani, joten minulla on vain muutama kuva omista töistäni - enkä niitäkään kuvia löytänyt! Töistäni löysin vain yhden, jossa olen toteuttanut tekniikkaa todella pienesti. Tämä on "Eräänlainen ikebana" -niminen seinävaate vuodelta 2007.


Työn nurkissa erottuu watercolour-teema (jos erottuu). Seinävaatteeni kiersi aikansa Suomea japanilaisteemaisessa matkalaukkunäyttelyssä.

Otin ideat watercolour-töihini Donna Ingram Slusserin ja Pat Maixner Magaretin kirjasta "Watercolour Quilts". Tavoittelin hiukan samanlaista visuaalisuutta kuin näkyy Stitchin' Therapy -blogin tässä kirjoituksessa.

Hmm, koskapa watercolour-teema oli näin nopeasti käytynä, voisin oikeastaan kirjoittaa pari sanaa englanninkielisestä termistä ”wish list”. Tämä tuli mieleeni, sillä näin että tikkaustaituri Angela Walters oli tehnyt oikein videon omasta toivomuslistastaan.

En ole katsonut Angelan toivomuslistaa, mutta eiköhän hänellä ole melkein samanlaiset kuin nämä minun kuusi toivettani:

Toive/Wish 1. Taitava ja järkevä tonttu/haltija/menninkäinen, joka kävisi järjestämässä kankaani ja tarvikkeeni. Taitava ja järkevä, koska haluaisin järjestelyn jälkeenkin yhä löytää tavarat!

Toive/Wish 2. Yksi lisätunti jokaiseen päivään, käytettäväksi vain tilkkuiluun. Tuo tunti ei olisi koskaan mistään muusta pois!

Toive/Wish 3. Valmiit taustakappaleet tuleviin tilkkupeittoihini - vaikkapa viiteen seuraavaan. Tilkkupintoja ei siis ole valmiina kuin yksi, mutta taustakappaleet olisivat tietysti seuraaviin, vielä ajatuksen asteella oleviin tilkkupeittoihini täydellisesti sopivat.

Toive/Wish 4. Kielenkäyttö, jossa ”tilkkutäkki”-sana ei aina kuvaisi epämääräisistä paloista kokoon kyhättyä juttua, vaan jotain hienoa.

Toive/Wish 5. 25 valmista tilkkupeiton nimilappua, joihin tarvitsisi enää kirjoittaa peiton nimi ja muut tärkeät tiedot.

Toive/Wish 6. Apulainen, joka ompelisi töihini tarvittaessa ja minuutin varoitusajalla ripustuskujan.

Siinä olivat toiveeni! Jotenkin tuntuu, ettei pukinkontin sisältö tänäkään vuonna vastaa näihin toiveisiin. Jouluaatto on tosin vasta huomenna. Joku voi hyvinkin vielä nähdä listani ja toteuttaa jonkun toiveistani!

Kommentit

Helena sanoi…
Vau, miten ihana toivelista! Pakko nauraa ääneen. Minä lisäisin listaan toiveen siitä apulaisesta, joka siivoaisi tilkkujen ja lankojen jämät lattialta ja pöydältä pois.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.