9 lempikangastani.

Kankaat ovat ihania, eivätkö olekin? Toiset vielä ihanampia kuin toiset. Esittelen nyt yhdeksän lempikangastani - siis tämän hetken suosikkini!

(Tytär antoi idean tähän postaukseeni.)

Ensimmäisenä lempparina esittelen tämän kuosin:


Onko tämä kummallinen? On. Onko tätä vaikea käyttää? On ja ei. Jos haluaa kuvioinnin näkyvän kokonaisena, tähän on aika vaikea kuvitella tilkkutyömallia, ja mitä tämän ympärillekään laittaa? Mutta tästä saa todella mielenkiintoisia tilkkupaloja, jotka sopivat vaikka minkä kankaan kanssa yhteen.

Kolme sini-turkoosi-liilaa kangasta:


Ylin kukkakuvio ei ole kuvassa edukseen. Se on syvän violetti ja vihreä ja turkoosi. Ihana. Sen kanssa melko samanlaista värimaailmaa on tuo mutkittelevaraitainen kangas, joka terästää hauskasti pinnan kuin pinnan. Hempeä perhos-kukkakuvio on valloittava. Siinä on seassa vielä kiiltävääkin.

Lasken nämä kaksi eri väristä kangasta yhdeksi, koska näissä kuvio on kuitenkin se juttu:


Aivan merkillinen kuvio, mutta jotenkin kiehtova! Värisävyt ovat vielä innoittavammat tuossa puna-vihertävässä versiossa.

Kolme hyvin erilaista kangasta:


Heksagoneja ja plussia käärmeennahkamaisena kuosina. Kangas näyttää tilkkutyössä vielä paremmalta. Hehkuvat kukkaset. Kankaassa on nappiväritys! Ja jälleen merkillisiä kuvioita.

Sitten ehdoton lempikuosini:


Edellisten lempikankaiden näkemisen jälkeen voi olla vaikea uskoa, että näin perinteinen ja suloinen voi olla saman henkilön suosikki, mutta niin se vain on. Onko tämä kaunein kangas ikinä? Löydänkö koskaan tämän kuosin voittanutta? Miksi ostin ihanaa kangasta vain minimäärän ja miksi sitä on enää jäljellä vain pieni pala?

Kommentit

Irma sanoi…
Kankaat ovat myös minun makuuni:) osa kyllä aika haastavia mutta ei tässä kaiketi ihan helpommalla ole tarkoitus mennäkään;)
Soile Kivinen sanoi…
Ammoin mun tilkkutyöopettaja sanoi että jos tykkää jostain niin ostaa AINAKIN 3 jaardiä ( suomeksi 3 metriä 😄) mutta usein ostohetkellä ei tiedä mikä herkkupala on käsillä. Ahneuksissaan ostaakin jotain alennus-rumuutta kamalat määrät.
Tilkkureppu sanoi…
Ihania kankaita, mutta tuo viimeinen on kyllä aivan ihana, suorastaan taivaallisen ihania ruusuja ja kaiken taustana niin ihanaa vihreää... ah!
Ostaessa ei aina osaa arvioida miten paljon kangasta tarvitsisi ja sitä ostaakin aina liian vähän, kuten olen aika usein tullut huomaamaan:)
ukm sanoi…
Tuo ruusukangas on kyllä paras, sen minäkin ottaisin.
Tarja sanoi…
Kaikki kauniita, mutta on siinä niitä haastaviakin mukana. Pääasia, että itse tykkää kankaasta, niin on ihan sama mitä siitä tekee, lopputulos miellyttää silloin silmää.
Aivosolu sanoi…
Kade tosta sun tula pinkistä :/ mut hienoja kankaita on. Pitäsköhän munkin kaivaa jotain lemppareita postauksen verran... Hei tee postaus muutamasta inhokista myös!
Schulz Family sanoi…
Some of those bits of fabric are amazing. Love them
Teje sanoi…
Hei! Aivan ihania! Eka ja kolmannet ovat mieluisimmat. Minulle tulee tuosta ekasta mieleen etta siita sais ihanan pienen 'poytaliinan' tai tyynyn niin etta tuo olis kokonaisena keskella ja ymparille tekis tilkkutyota samoista vareista. Tein sellaiset (voisivat olla tabletitkin) yhdesta Ikean kankaasta jonka halusin nakyvan mahdollisimman paljon. Nyt ne ovat yopoydillamme. x Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.