suorakaiteita, neliöitä, tähtiä.

Ompelin yhteensä 27 tilkkublokkia oransseista ja pinkeistä kankaista. Osassa blokeista on pinkki tai oranssi toinen kerros, osassa ruskea tai tumman violetti. Tässä osa blokeista aseteltuna melkein satunnaiseen järjestykseen:


En ole vielä edes päättänyt, kokoanko blokit yhtenäiseksi pinnaksi vai teenkö blokkiryhmiä, joiden väliin ompelen välikaitaleet. Ajattelin myös, että voisin leikata sinne tänne oranssin ja pinkin sävyisiä suorakaiteita, siis pelkkiä kangassuorakaiteita. Katsotaan.

Hain melkein tällaista värimaailmaa eli siinä mielessä olen onnistunut ainakin toistaiseksi. Ajatus pinkin ja oranssin yhdistämisestä tuli American Idol -ohjelmasta. Odotin muutama viikko sitten television ääressä jonkun ohjelman alkamista ja vaihtelin kanavia. American Idol pyöri juuri silloin ja näin esiintymislavan ensin pinkin ja sitten oranssin värisenä. Tai ehkä värejä oli siinäkin käytetty yhtaikaa... No siitä joka tapauksessa idea on peräisin!

Sininen tilkkupinta on nyt koossa, mutta ei tasoitettu.


Harkitsen hiljalleen, tekisinkö sittenkin toisen ja ehkä kolmannenkin sinisen pinnan, vai siirtyisinkö eri värisen pinnan kokoamiseen.

Sakaraongelman ratkaisu

Kukkaneliöihin perustuvassa seinävaatteessa on kaikilla tähtikuvioilla nyt kahdeksan sakaraa. En applikoinut enkä toteuttanut puuttuvia sakaroita konetikkaamalla, vaan tikkasin koneella puuttuvien sakaroiden muodot ensin mustalla langalla ja kirjoin ompeleita hyväksi käyttäen muliinilangalla sakarat näkyviksi:


Ratkaisu toimi ihan ok. Ensimmäiset sakarat ommeltuani laskin työn käsistäni ja suoristelin sen sängylle. Kävin jossain, ja sillä välin Kissa päätti osallistua projektiini.


Hiukan hankalaa oli kirjoa seuraavat sakarat. Kyykötin sängyn vieressä ommellen ja varoin säikäyttämästä Kissaa pois hyvältä paikaltaan.

Seinävaate on nyt oikein hyvää vauhtia valmistumassa! Olen tasoittanut sen reunat, ommellut kanttauksen työn ympäri ja juuri nyt kiinnitän kaitaletta nurjalle puolelle ommelviivaan kiinni. Ompelen käsin, se on mukavaa vaihtelua.

Uskallan jo melkein arvella valmistavani tämän seinävaatteen ajoissa huhtikuun ”Jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötykseen. Tosin tästä puuttuu (kanttauksen valmistuttua) lähes ikävin osuus eli ripustuskuja. Niin, ja työlle pitää keksiä oivallinen nimi sekä valmistaa ja kiinnittää nimilappu.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Taas olet löytänyt töihisi ihania väriyhdistelmiä! Tuo sakaraongelman ratkaisu toimii ja näyttää hyvälle, en olisi ikinä keksinyt itse tuollaista tekniikkaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.