sininen.

Tytär ihastui Instagramissa näkemäänsä, Saijan tekemään Väre-tilkkupeittoon niin, että pyysi minua tekemään hänelle samanlaisen. Olin jo omatoimisesti ihastellut samaa työtä ja lisännyt sen ”ehkä jonakin päivänä” –luettelooni, mutta tuo jokin päivä saapui arveltua nopeammin.

Ensin minusta tuntui puoliksi haljulta lähteä kopioimaan toisen tekemää työtä, mutta lopetin tuollaiset ajatukset alkuunsa. Kaikki mallit ja väriyhdistelmät on varmasti nähty ja kokeiltu tilkkuilun historiassa.

Kysyin silti vielä Tyttäreltä, voisiko joku muu väri toimia, mutta ei, työn pitää olla juuri sininen. Onneksi minulla on jokusia sinisiä(kin) kankaita kokoelmissani.


Etualalla on kaksi koeblokkia, jotka kiiruhdin tekemään. Näin, että tilkkutyöhön käytetään tiimalasiblokkeja ja järkeilin, että sellaisia voi ommella pikatekniikalla kahdesta kolmio-neliöstä. Koeblokit todistivat nopeasti järkeilyni oikeaksi.

Järkeilin myös tarvitsevani työhön blokkeja, joissa ei olisi paljon kontrastia. Aloitin ompelemalla muutamia hyvin vaaleita tilkkublokkeja.


Tiimalasiblokkeja oli helppo ja joutuisa ommella. Värityksen ja blokkien asettelun kanssa joudun ehkä tekemään vielä töitä.

Tapasin Saijan digitaalisten tilkkuilijoiden tapaamisessa lauantaina ja hän kertoi tilkkutyöohjeen olleen monimutkainen nimenomaan palojen värityksen osalta. Hän kertoo blogikirjoituksessaankin, että blokkien pitäminen järjestyksessä oli ollut vaativaa. Minä ajattelen optimistisesti, että teen vähäkontrastisia blokkeja ja asettelen sitten ne sopivasti. Tarvittaessa teen lisää blokkeja.

Aloitin 20 cm x 20 cm –kokoisista neliöistä, joista ompelin kolmio-neliöt. Yhdistin saamani kolmio-neliöt tiimalasiblokeiksi. En huomannut vielä mitata, minkä kokoisia valmiit blokit ovat. Tilkkupeiton täytyy nimittäin olla myös tietyn kokoinen sitten valmiina.

Lähden seuraavaksi ompelemaan tummempia tiimalasiblokkeja.

Kommentit

Teje Karjalainen sanoi…
Tasta tulee upea! x Teje
Tilkku & Tilkku sanoi…
Vaalea alku näyttää hyvältä. Peitto on minullakin listalla "sitten joskus-listalla"
Gudrun sanoi…
Beautiful!!
Gudrun
Irma sanoi…
Moni kiva työ on jäänyt tekemättä kun olisi halunnut mutta ei kuitenkaan kehdannut kopioida:)
Kuten esim.tässä blogissa poiketessa on käynyt juuri näin;)
Tilkkureppu sanoi…
Kiva, että teet ja ainahan jokaisen työ on ihan oman näköinen, vaikka malli ja väritys olisikin sama!
Marle sanoi…
Kai sitä sopiii samaa mallia tehdä kuin muutkiin! Saijan Väre on upea ja niin tulee varmasti tästäkin.
Tiinatei sanoi…
Tästä(kin) tulee hieno! Tyttärellä on hyvä värisilmä, lienee perittyä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.