kolmenlaista tilkkutyötä.

Aloitan viimeisimmästä ihan vain vaihtelun vuoksi. Otin esiin suomalais-englantilaista kangasvaihtoa varten hankkimaani Marimekko-kangasta ja leikkasin siitä palat tilkkupussukkaa varten. Olin ovela ja  ostin sitä enemmän kuin Englantiin piti lähettää, jotta itselleni jäi samaa kangasta!

Olisi niiiin helppoa tehdä vetoketjupussukka yhdestä ja samasta kankaasta, joten totta kai ompelin Marimekko-palojen reunoille pari lisäkaitaletta.


Ensin ajattelin, ettei mikään varastokankaistani sopisi Marimekon jyrkkään kuosiin, mutta hahaa! Melkein mikä tahansa sopii, kun pannaan sopimaan.

Kun olen aiheessa vetoketjupussukka, näytänpä jäännöspaloista kokoamani pussukkapinnat:


Tartuin neliöblokkipaloja leikatessa syntyneihin vielä pienempiin jäännöspaloihin, leikkasin jokaisen vähänkin pitkähkön palan 2,5cm leveäksi ja tein niistä pienen tilkkulasagnen. Sitten ompelin lyhyistä paloista suorakaidepötkylät tilkkulasagnepalojen viereen. Täydensin parilla kaitaleella.

Kun ensin leikkaa jäännöspalat neliöblokkiin tarvittaviksi 5cm x 9cm paloiksi ja kun jäljelle jääneet tilkut vielä ompelee tilkkulasagneksi ja tilkkupötköiksi, palat hupenevat jo tosi vähiin! Katso kuvan yläreunassa näkyvä pieni pino.


Isompiakaan jäännöspaloja ei ole kovin paljon. Näistä leikkelisi toki vielä monta neliöblokkia, mutta taidan ommella jotain muuta välillä. Ehkä erivärisiä neliöblokkeja? Jäännöspalalaatikolleni tekisi todella hyvää, jos muutkin tilkut hupenisivat kuten nämä siniset!

Sinisiä neliöblokkeja on kuutisenkymmentä. Jaottelin ne tumma- ja vaaleareunaisiin (tietenkin!) ja tummareunaiset lisäksi kolmeen eri vaaleuskategoriaan ja vaaleareunaiset kahteen.


Sommittelu on helpompaa, kun jaottelee ensin vähän. Kun lähden latomaan näitä pinnaksi, aloitan erittäin tummista, joiden kanssa tummemmat vaaleat vuorottelevat. Säästän sekä vaaleimmat vaaleat että vaaleimmat tummat tilkkupinnan yläreunaan. Alhaalla on tummempaa kuin ylhäällä – siinä on sommitteluni salaisuus.

Kuudestakymmenestä näin pienestä blokista ei vielä kokoa kovin kummoista tilkkupintaa, joten jatkan pintaa ehkä erivärisillä neliöblokeilla. Violeteilla? Vihreillä? Ruskeilla? En tiedä vielä.

Kommentit

evaj sanoi…
Fredagens quilt är så fin och tygerna idag som du använder är nice!!Kram från Bambi
Marle sanoi…
Sinisestä neliötyöstä tulee hieno, suunnitelma on erinomainen. Marimekon kangaspussukan tekele lupailee hyvää.Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa ja flunssa ohi.
Kati sanoi…
Jämäkasa senkun pienenee :) Lasagneetahan voi tosiaan tehdä pienenä! Neliötyö on mukavannäköistä - sitä piti kokeilla! Et tainnut kertoa että se koukuttaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.