silittämättä epäsiistit.

Ompelin eilen illalla ensimmäiset rivit leijuvia neliöitä esittävään tilkkupintaani, mutta en päässyt niin pitkälle, että olisin silittänyt lopputulokseni. Siksi aikaansaannokseni näyttää huolettomalta.


Töölön tilkkupajan Soile kommentoi minulle aiemmin tekstarilla, että mustanpuhuvat kulmat näyttivät hänestä liian tummilta. Pidin sitä hyvänä huomiona, mietin asiaa ja päädyin käyttämään mustia nurkkatilkkuja vain kaikkein värikylläisimpiin neliöihin.

Haaleampiin neliöihin löysin haaleamman, mutta silti väritilkkuihin verrattuna tumman kankaan:


Lähdin erittäin varovaisesti kokoamaan tilkkupintaani ja huomasinkin ajoissa, etteivät toisen kerroksen saumat menneetkään tasan ensimmäisen kerroksen kanssa. Jouduin kaventamaan isoimpia suorakaiteita 0,75cm. Mikä luku! Tästä mallista ei tule ohjeita kenellekään muulle – hyvä jos itse saan tämän kunnialla kyhätyksi kokoon!


No mutta ihan ok:lta näyttää. Tai siis ei näytä ok:lta vaan silittämättömältä ja siis epäsiistiltä, mutta noin mallina näyttää kelvolliselta. Saatan vaalentaa nurkkatilkkuja vielä tästäkin, kun siirryn vaaleampiin ja vaaleampiin kerroksiin.

Olipa kummallinen tunne ruveta kokoamaan tilkkupintaa, sillä tämä malli ei pitkästä aikaa edellyttänytkään lukuisten tilkkublokkien ompelemista. Leikkasin palat ja seuraava vaihe olikin alkaa ommella niitä yhteen. En muista, milloin olisin viimeksi toteuttanut tällaista tilkkutyötä (paitsi tilkkupussukoissani ja –laukuissani tietysti).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.