menin pidemmälle.

Olen päässyt mielenkiintoisten tilkkublokkien ompelemisessa taas vähän pidemmälle.


Te kommentoijat, kiitos teille kommenteista! Niitä on aina kiva lukea! Ymmärsin, että aika monen mielestä olen valinnut esimerkiksi tähän tilkkupintaan aika vinhan värisiä ja kuvioisia kankaita.

Tai valinnut ja valinnut. Kävin pinoja läpi ja nostin käytettäväksi aina tummat, ehkä sinisävyiset tai muuten minua miellyttäneet ja toisaalta vaaleat, kenties sinisävyiset. Tilkkupinnasta onkin näköjään tulossa sinisävyinen, tai ainakin toistaiseksi näyttää siltä. Voihan olla, että seuraavalla noukkimiskierroksella otankin esiin vaikka vaaleanpunasävyisiä kankaita.

Puhuttiinkohan kommenteissa, että "yhdistelen rohkeasti"? (Lue: ei katso YHTÄÄN, sopivatko kankaat toisiinsa.) Tosiaan, aika vinhat värit ja kuviot rohkeasti tässä:


Vasemman alakulman blokissa on Miehen entistä paitakangasta. Hän oli siirtänyt paidan hylättyjen pinoon, josta otin sen omaan käyttööni. Leikkasin siitä muistaakseni ihan ensimmäiseksi yhteen kassiin vuorin. Mies näki sen ja sanoi: ”mä kyllä aina tykkäsin tosta paidasta,” ihan niin kuin olisin leikellyt sen tilkuiksi suoraan hänen yltään.

Nyt vähän askarruttaa, että olikohan paita sittenkään hylättyjen pinossa silloin. Mutta se on myöhäistä nyt.

Kiinnostava neliötyyppinen tilkkupinta on sekin pidemmällä:


Varmaan minun pitäisi laskea, että palat ovat oikean kokoisia ja että saumat natsaavat kohdakkain, mutta en viitsisi! Olen laskeskellut ja arvioinut sekä päätellyt, mutta en ole laskenut tarkkaan. Mennäkö laskeskelupohjalta vai teenkö suurehkon aivotyön ja varmistan asiat geometrisesti? Siinäpä pulma.

Laiskuus varmaan voittaa. Kokeilupohjalta menen kuitenkin.

Sen verran vielä, että viime postauksen keskeneräisten ajattelemisen jälkeen ryhdyin pienimuotoiseen toimeen. Etsin palapelipeittoaihion ja applikoin varmaan viisi palanirkkoa paikalleen. Jee! Edistystä!

Kommentit

Unknown sanoi…
Miten mainio pinta noista kolmioista tuleekaan. Ilmeisen hyvä tekniikka, mielenkiintoista.
Soile Kivinen sanoi…
Ylempi tilkkupinta loistaa jo nyt jalokiven lailla. Upea!

Alempi pinta antaa vielä odottaa kukkaan puhkeamistaan LOL!
Irma sanoi…
Nuo pidemmälle menevät kankaat ovat kuin piste ii:n päälle tässä mallissa. Oikein sopiva värimaailma!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.