seuraavaa pussukkaa.

Tekeillä oleva pussukka sopii iloisine väreineen vapun tunnelmaan!


Pussukan innoittajana oli vaalean turkoosi – punainen leppäkerttukangas eli keksin tehdä toisen pinnan punaista ja toisen turkoosi-sinistä.

Kuvassa on kaikki vielä mahdollista! Olen valinnut tähän 20-senttisen vetoketjun, johon voin ommella kunnollisen pituiset jatkopalat päihin ja silti tilkkupinnassa riittää (ehkä) leveyttä.

Tilkkupinnoissa on myös todella riittävästi korkeutta! Jos haluaisin tehdä vaikka tosi korkean pussukan suhteessa sen leveyteen, näistä paloista riittää! Tai sitten voin madaltaa paloja, jolloin minulle jää jonkun verran punaista ja sini-turkoosia tilkkupintaa, joista voin tehdä uusien tilkkupussukoiden alkuja.

Ompelin tilkkupinnat jäännöspaloista, joista osa oli aika isoja eli leikkasin niistä tähän kaitaleita. Ihmettelen aina itseäni, miten säästeliääksi yhtäkkiä tulen, kun käsissä on melko iso – vaikka noin 15cm x 20cm – jäännöspala. Sitä en millään raaskisi pienentää yhtään!

Toisen kerran olen säästeliäs, kun tilkkupintaa täytyy tasoittaa sopivan kokoiseksi. Yhtäkkiä on kuin tilkkupinta olisi maailman niukin luonnonvara. Mietin, miten maksimoin pinnan käytön ja joskus sitten pussukoista tulee vähän kummallisen kokoisia tai muotoisiakin.

Säästeliäisyyteni on sikäli outoa, että näillä tilkkupinnoilla oikein yrittämällä yritän KÄYTTÄÄ valtavia jäännöspalavarantojani. Miksi, oi miksi kuitenkin käyn niin säästäväiseksi?!

Hyvää vappua kaikille ja erityisesti ihanalle Fösta Maj’lle!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Tiedän tunteen. Ekaksi pitää syödä vanha leipä, ennen kuin saa ottaa tuoretta. Ja kuka nauroi mun tuuman kokoiselle säästetylle tilkulle! :)

Ihanaa Vappua!
Satu sanoi…
Minullekin tuttu tunne tuollainen säästeliäisyys ;o) En minäkään tiedä, mitä varten säästän alle tuumankokoisiakin paloja... Hyvää Vappua myös sinulle!
Schulz Family sanoi…
Love the ladybug fabric and that you have done two different sets of colours. I mean to keep my little scraps but then get fed up with all the tiny pieces and throw them out!! Now I can see what I should be doing with them
Tiinatei sanoi…
Kivasti ideoitu ja toteutettu tilkkupinta! En sano mitään tuosta säästämisestä...
Tilkkureppu sanoi…
Tiedän tunteen säästämisestä, tuttua:))
Kivan näköinen pussukka tulossa. Iloista Vappua!
A sanoi…
Ihanat kankaat. Varsinkin tuo leppiskangas :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.