sain apuvoimia.

Kissa varmaan ajatteli, ettei töistäni tule mitään, ellei se tule auttamaan. Niinpä se ensin tutki ompelupöydällä olevat kangas- ja tarvikevarastoni ja meni sitten prässäämään solmiokankaista ompelemiani tilkkublokkeja.


Kuvassa se ehkä miettii, että apu olisi minulle tervetullutta muidenkin töiden kanssa. Ompelupöydällä siis hanhityö, joka odottaa nimilappua ja ripustuskujaa; Kissan alla solmiotilkkublokkeja; ja tilkkupussukka ennen kokoamistaan.



Jotain kiinnostavaa näköpiirissä? Ehkä. Tai sitten se pohtii, kävisikö tilkkublokin päälle kunnolla lepäämään.

Olinpa ahkerana 


Muutama solmiokankainen blokki on tullut valmiiksi tänään.


Tosi nätti ja jotenkin lapsekas – keskikappaleen kirahvi tietysti antaa omanlaisensa sävyn koko blokille.

Joku lukija ehkä ihmetteli, minkä kumman kankaan voisin sovittaa merkilliseen solmiokankaaseen. No punaisella täydensin:


Oranssin tilkkutyöhanhen olen ehtinyt tikata, tasoittaa ja myös kantata:


Hanhi näyttää sopivan pullealta. Olen tähän muotoon tyytyväinen. Enää on ommeltavana nimilappu ja ripustuskuja (yök).

Tikkasin silmukoita taustakankaaseen – valitettavasti ne eivät näy levottomasti kuvioidulla kankaalla juuri lainkaan. Vähän turhaa työtä!

Tikkasin myös alareunan ja sivustan ”ruohot” vapaasti konetikaten.


Melko tasaisia tikkejä sain aikaiseksi. Ihan yllätyin.

Kissan kanssa kuvattu keskeneräinen tilkkupussukkakaan ei ole enää kesken, vaan ompelin myös sen kokonaan valmiiksi tänään. Pimeä vain ehti langeta ennen kuin pussukka oli valmis, joten en saanut otetuksi kunnollisia valmistujaiskuvia. Joudutte siis odottamaan kuvia päivän tai pari.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Olen alkanut epäillä, että tilkkuilulla ja kissan omistamisella on joku kumma yhteys. Aika monessa tilkkublogissa vilahtelee kissoja. Pehmeitä petipaikkoja ainakin löytyy näille kehrääjille!
Mari sanoi…
Kissalla hyvä maku, kuten arvata voi. Karvat tarttuvat mukavasti tekokuituihin ja somistavat sen.
Hannele sanoi…
Hanhityösi on hauska, ja tikkauksia toki tarvitaan, vaikkeivät ne aina näykään. Nyt hanhesi pullistuu komean kolmiuloitteiseksi työn pinnasta - ja sinulle on kertynyt lisää kiemuroiden tikkauskokemusta :)
Täytyy tunnustaa: olen poikkeava tilkkuilija, koska en pidä kissoista. Koirista kylläkin, ja niitä karvoja on töiden "koristeeksi" riittänyt...
Marle sanoi…
Kyllä tuo kissa kyttää sitä pulleaa hanhea! Varo vaan, joku päivä se on raadeltuna lattialla ellet saa sitä pikaisesti seinälle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.