käsityötapahtumassa.

Lauantaina 7.9. oli Sinellin Variston-myymälässä käsityötapahtuma, jonka minäkin kävin katsastamassa. Myymälä avautui yhdeksältä ja jo kymmentä yli olin paikalla. Olin mielestäni aika reipas, kun oli lauantai ja kaikkea.

Tilkkuystäväni Ritva Ljungqvist oli siellä – myymälässä on hänen tilkkutöittensä myyntinäyttely syyskuun loppuun asti koettavissa. Oli hienoa nähdä niin monta Ritvan tilkkutyötä komeasti esillä myymälän seinillä!

Ehdoton suosikkini Ritvan töistä oli tämä:


Kuvassa työ ei näy kokonaan enkä tietenkään muistanut ottaa työn nimeä muistiin, hyvä minä!

Ritvalla oli tähän blokkimalliin mielenkiintoinen ohje – tekisi tosiaan mieli kokeilla! Ensin leikattiin vaaleita ja tummia neliöitä, sitten pussitettiin kummatkin omaa pussiinsa ja niistä noukittiin summamutikassa aina yksi vaalea ja yksi tumma. Varmasti kangasparit eivät aina olleet hehkeimmät mahdolliset, mutta kokonaisuudessa ne toimivat! Tästä pidin.

Toinen Ritvan hieno työ on yksityisomistuksessa, se ei siis ole myytävänä. Sen nimi liittyi jotenkin lähteeseen… Tämäkään ei näy kuvassa kokonaan.


Tässä kankaat sulautuvat hienosti toisiinsa. Mielenkiintoinen tekniikka tässäkin.

Esittelin vain kaksi Ritvan hienoista tilkkutöistä. Kannattaa käydä katsomassa koko näyttely Sinellin Variston-myymälässä! Ritvan työt ovat näytillä 30.9.2013 saakka.

Kiertelin myymälässä pari tuntia, aika kului rattoisasti, kun Töölön Tilkkupajan Soilekin sattui paikalle.

En lähtenyt sieltä tyhjin käsin. Tapahtuman aikana tilkkutyökankaat olivat alennusmyynnissä, joten käytin tilaisuuden hyväkseni.


Ostin kahta pilkullista kangasta kumpaakin puoli metriä ja yhden harmaasävyisen kukkapalan.

Ja!

2.5m pallo-ruusukuvioista, tosi leveää ja hyvälaatuista puuvillaa jonkun tulevaisuuden työni taustakankaaksi! Minullahan ei koskaan ole suuria määriä mitään kangasta, vaan joudun kursimaan taustakappaleet kokoon milloin mistäkin paloista.

Kerrankin oli järki mukana kangaskaupassa.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Upeita nuo Ritvan työt. Täytynee piipahtaa katsomassa. Viimeksi käydessäni en löytänyt hissiä ja ne portaat oli todella pahat polvelleni.
Satu sanoi…
Sykähdyttävän kauniita nuo ystäväsi tilkkutyöt! Nyt kyllä taas harmittaa, että asuu sellaisella paikkakunnalla, missä ei käsityö-/askartelutapahtumia juurikaan järjestetä :o(
Tilkkureppu sanoi…
Kauniita ja taitavasti tehtyjä tilkkutöitä!
Harmi tosiaan, että on niin kaukana ettei pääse katsomaan.
koruilija sanoi…
Henkeäsalpaavan kauniita töitä :) Kiva kun bloggasit nähtäville - tuo harmaa kukkakuvioinen kangas näyttää söpöltä, mitähän siitä tulee...
*VEKKI* sanoi…
Kiitos vinkistä ja kyllä onkin upeita töitä. Kyllä kovasti tekee mieli jo kaivella kankaita esiin remppa-rupeaman jälkeen.
A sanoi…
Tykkään tuosta Ritvan sinisestä työstä. Taideteos :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.