ihanat kukkakuviotikkaukset.

Nyt kun olen esitellyt vinoruutu-raitakuvioisen peiton tikkaukset, on aika näyttää myös toisen tilkkupinnan ihanat longarm-tikkaukset, jotka Töölön Tilkkupajan Soile on loihtinut:


Tilkkupinta on kulkenut työnimellä "kalterit," mutta sain blokkikuviosta toisenkin mielleyhtymän: köynnöskasvien kiipeilysäleiköt. Koska työssä oli säleiköt valmiina, valitsin tikkauskuvioaiheeksi kukat, vaikka yleensä tykkään enemmän muista kuvioista.


Nämä ovat kyllä mainioita kukkia! Soile myös mitoitti kuvion koon niin, ettei peitosta tullut kuoliaaksi tikattu ja tönkkö, vaan juuri sopivan taipuisa. Kyllä hän on taitava! Onneksi voin käyttää peittoni hänen tikkauspalvelussaan.


Tikkauskuvio erottuu tosi hyvin peiton nurjalla puolella, josta tuli lopulta oikein kiva, vaikka en ensin ollut millään löytää siihen sopivia kankaita.

Reunakaitaleita saakin kiinnittää tässä oikein urakalla! Kahteen isoon peittoon. Vielä kun muistaisin, miten kaitaleiden päät kannattaa yhdistää toisiinsa. En sitten voinut tätäkään asiaa kirjoittaa muistiin. Höh. Tiedän löytäneeni jostain kirjastani erinomaisen tekotavan, koska kehuskelen asialla tässä postauksessani, mutta mistähän kirjasta?

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Syyringin kokous on kalenteri mukaan ensi torstaina. Odottelenpa innolla, että näen valmiit peittosi. Kiva idea laittaa kukat kiipeämään säleikköä. Kalterit voivat tuntua vähän kalseita jopa noin värikkäästi toteutettuna.
Satu sanoi…
Olette löytäneet kumpaankin peittoon juuri sopivat tikkauskuviot! UPEAA... katselen niitä taas henkeä haukkoen;D Netistä olen joskus löytänyt tällaisen reunakaitaleohjeen, jossa päät yhdistetty täysvinosti: http://www.heatherbaileydesign.com/HB_QuiltBinding.pdf
Soile Kivinen sanoi…
Loistavasti nimetty peitto. Ei ihme ettei 'kalterit' kuulostaneet oikealta, niiltä puuttuivat kukkaset.
hienotar sanoi…
Taas niin hieno peitto, säleikkö kuulostaa tosi hyvältä ja näyttää upealta! Kylläpä nyt on syntynyt valmista.
Tilkkureppu sanoi…
Peitto on todella kaunis ja nimi on hyvä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.