lisää blokkeja.

Täydensin puuttuneen palan vajaaksi jääneeseen neljän palan blokkiin (jota en siis ole vielä ommellut kokoon) ja ompelin 3 x 4 vinoraitapalaa lisää:


Tilkkupinta on siis 3 x 4 "blokin" kokoinen. Tässä kuvassa kaikki valmiit palat näkyvät:


Marja ja Lea P kysyivät kommenteissaan, eikö liian suuresta palasta voisi tehdä pienemmän. Periaatteessa tietysti voisi, mutta vinoraitaneliö kootaan neliöistä, joista ompeleen jälkeen viistetään nurkka pois. Jos puran palan tekijöihinsä, en voi käyttää samaa, kätevää kohdistustapaa. Olen laiska, joten en jaksa paneutua kohdistamaan paloja eri tavalla. Jätän palan siis käytettäväksi esimerkiksi työn taustakappaleessa.

Kissa! 

Kissa tilkkupeiton kaunistaa:


 Kissa makasi sängyllä ja näytti aivan kuin olisi halunnut painollaan kaivautua tilkkupeiton (ja patjankin) sisään.

Peitosta tulikin mieleeni vinkki/varoitus. Ei kannata käyttää silkkitilkkuja peittoon, jota aktiivisesti käytetään - silkki ei kestä. (Tietenkään! Minun olisi tämä pitänyt ymmärtää!)

Kissan alla näkyvään "Ajatus karkaa kesään" -tilkkupeittoon valitsin muutamaan blokkiin silkkiset palat, ja ne ovat jo aivan räsyinä. Pitäisi kehittää paikat, mutta toistan: olen laiska. Onneksi silkkipaloja on peitteessä vain jokusia.

Kommentit

Johanna sanoi…
Ihana herkullinen tilkkupinta taas tulossa! Mietin voisiko tuota liian suurta palaa pienentää siten että leikkaa sen nurkasta nurkkaan ja sitten ompelee taas yhteen :o) Pienenisikö se juuri sopivan verran. Saumahan siihen tietysti tulisi, keskelle kuviokangasta...
Irma sanoi…
Wow, upealta näyttää jo tässä vaiheessa:)
Soile Kivinen sanoi…
Joo, hyvältä näyttää, mutta on vielä aivan liian pieni!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Tuo blokkimalli näyttää kauniilta ja ohjeiden mukaan helpoltakin. Täytyy kokeilla. Kissasi on oikea nautiskeleva hurmuri.
Tiinatei sanoi…
Iloinen ja kesäinen tilkkupinta :D
aivan loistavannäköinen peitto. Sinun "laiskuutesi" antaa usein mahtavan tuloksen. Upea pinta, hyvät värit. Itse olen ommellut lastenvaatteita ja tuliaisia ja muutamia kasseja ihan vain itselleni.
Satu sanoi…
Minä katselen tilkkupintaasi henkeä haukkoen... TAAS! Saat todella hyvin kankaat ja värit sopimaan yhteen. Voi, kunpa minullakin olisi tuollainen värisilmä! Suloinen on myös tilkkuapurisi!
Unknown sanoi…
Kaunis tilkkutyö. Ihanat värit ja noi kuutiot on katseenvangitsiat!!
Liz sanoi…
I just love this quilt pattern Tiina. I would love to know the measurements you've used!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.