kaupanpäällispaloja.

Vinoraitablokkeja ommellessani saan kaupan päälle kaksi kolmio-neliöpalaa, joissa toinen puoli on vaaleaa kangasta ja toinen keskiväristä kangasta.

Ajattelin ensin, että antaisin niiden olla vähän vaihtelevan kokoisia ja ompelisin ne yhteen, miten parhaiten sopii, mutta innostuinkin palojen tasoittamisesta. Löysin blogosfääristä A Little Bit Biased –blogista aivan sattumalta ja erittäin sopivasti ohjeen, miten kahdesta kolmiosta ommeltu neliö tasoitetaan.

Kaikenlaisia ohjeita on sitä onkin olemassa! En ajatellut, että tähän tarvitsisi ohjetta, mutta niinpä vain luin sen ja tajusin uuden asian. Nimittäin että kolmio-neliöpalassa on kätevästi 45 asteen kulmassa oleva sauma, jonka avulla viivaimen saa helposti kohdistetuksi.


Myönnän lisäksi, että tasoitetut kolmio-neliöt näyttävät paljon houkuttelevammilta ommella kuin hiukan epämääräiset neliöt, joiden nurkista pilkistää lisäksi kaksi saumakorvaa. Ja ah, miten tarkasti ne asettuvat kohdakkain ompelua varten.


Eikä ompelutuloskaan ole hassumpi!

Vaikka minulla on kolmio-neliöpaloja jo aikamoinen läjä, en ajatellut koota niistä isoa pintaa, vaan pienempiä blokkeja, esimerkiksi juuri tällaisia neljän blokkeja. Sopivasti yhdistellen näistä saa vaikka hauskan pussukkapinnan.


Muutamasta oranssi-keltaisesta ja vihertävästä blokista saisi kokonaisuuden esimerkiksi tämän silmäkangaslöytöni kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.