Saturday, 12 January 2013

helpot tilkkublokit.

Arvelin viime postauksessani aivan oikein, että joutuisin aloittamaan toisen tilkkutyön enkä voisi jatkaa kokeilublokkien parissa. Näin kävi. Valmistan paraikaa tilkkupeitettä lahjaksi!

Tilkkupintaa syntyy nopeiten (ja minulla on nyt vähän hoppu), kun kokoaa pinnan ISOISTA paloista. Jotta pinnasta kuitenkin tulee kiinnostava, lisään isoihin paloihin kunnollista tilkkusilppupintaa. Peiton peruspalana on siis keksimäni helppo tilkkublokki.


Leikkasin isot neliöt tummista ja vaaleista, melko neutraalin värisistä kankaista.


Olen tehnyt tilkkupalakaitaleita punaisista, vihreistä ja sinisistä kankaista.


Ohhoh, en olekaan ottanut vielä yhtään kuvaa vihreäkaitaleisesta blokista. No niistä muutamasta vihertävästä kaitaleesta tulikin aika kummallisen näköisiä. Kuviin valitsin tietysti blokit edustavimmasta päästä.

Värillisiä tilkkukaitaleita ei tule kaikkiin neliöihin, vaan osa neliöistä on jo itsessään tilkkublokki, tai oikeastaan kyllä tilkkublokin osa, koska ompelen neliöni vielä parittain yhteen ja sitten tumman tai vaalean kaitaleen niiden ympäri. Siis samalla tavalla kuin "Iloinen yllätys" –tilkkupeitossani olen tehnyt.

4 comments:

Irma said...

Vaikka blokit ovat isoja ja työ niin ollen valmistuu nopeasti, tärkeää on kuitenkin värien valinta:) jossa olet taas onnistunut hyvin;)

Soile Kivinen said...

Silmä lepää noissa väreissä.

Marle said...

Mielenkiintoista! Nyt odotellaan mitä ihanaa tästä syntyy.

Poppy said...

Värit erottuvat todella herkullisesti neutraalinvärisistä taustakankaista.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails