pussukka rulettaa.

Tilkkutyöt tällä viikolla ovat keskittyneet ruskeasävyisten 3 x 3 –palojen tekemiseen mallin mukaan. Olen saanut valmiiksi noin 40 palaa ja vielä täytyy koota noin 50, huh huh.

Päätin välillä hemmotella itseäni ja aloitin vetoketjupussukan tekemisen, vaikka ruskealla työllä on määräaikakin. Leikkasin tikkausvanusta kaksi palaa, jotka ovat kaapista löytämäni mintunvihreän vetoketjun mittaiset ja aloin koota vanun päälle tilkkupintaa "quilt-as-you-go" –menetelmällä.


Mintunvihreä vetoketju: mitä olen ajatellut? Merkillinen väri.

Vähän lisää ruskeasävyisestä projektistani. Kokoan ja järjestelen ruskeat 3 x 3 –palat pikselöimäni kuvan perusteella, näin:


Ompelin palat pötköksi kyllästyttyäni ompelupöydän epämääräiseen blokkikasaan. Olen ommellut paloja epämääräisessä järjestyksessä suhteessa kuvaan, koska en tiedä, miten aluksi valitsemani kankaat tähän riittävät. On ollut vaikea löytää tietyn numeroinen pala sikin sokin –järjestyksestä. Nyt palat on silitetty ja ne ovat järjestyksessä.

En jaksa leikata montakaan palaa kerralla, työasentoni kun on niin epäergonominen (lattialla polvillaan/kyykyssä). Tästä näette, miten epäsiisteissä oloissa toisinaan työskentelen!


Kuvassa on aito tilanne. Noloa! Tässä on purkamatonta matkalaukkua, ompeluhuoneeseen makkariin puoliluvattomasti tuotua kahvimukia, sekalaisia kankaita, työskentelevä Tilkunviilaaja sekä käpäläänsä puhdistava kissa suloisessa sekamelskassa.

Tein yhtäkkiä lyhyen välityön jotain aivan muuta eli ompelin yhden tikkauksen kangaskuvahanheni ympäri luonnonvalkoisella langalla:


Tämän pidemmälle menevää ajatusta minulla ei ole hanhikuvan valmistamiseksi.

Pussukka matkustaa 

Ystäväni Viet-Anh on näköjään käynyt tekemäni Tilkkupantteri-vetoketjupussukan kanssa Shanghaissa.


Mainio kuva! Melkein piilokuva.

Kissa tykkää "Talviomenoita"-tilkkutyöstäni näin paljon:

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Mielenkiintoista nähdä mitä tuosta ruskeasävyisestä tulee!
Kyllä on hankala paikka leikata, ei tuossa asennossa kovin kauaa jaksa olla.
Marle sanoi…
Kyllä jännittää mitä ihmettä niistä ruskeista oikein tulee!
Johanna sanoi…
Huh mikä homma sulla meneillään! Hauska nähdä se valmiina - ei mitään painetta... :o)
Kiva kun vierailit blogissani ja kiitos kiltistä kommentista ;o)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.