tikkasin koneella.

Konetikkaus on periaatteessa kivaa ja yleensä olen aika tyytyväinen saavuttamiini tuloksiin, mutta ennen tikkaamisen aloittamista täytyy keksiä tikkauskuvio. Siinä vaiheessa pää lyö tyhjää tai sitten mietin tekeväni loivasti aaltoilevia (orgaanisia) suoria tikkauksia.

Tänään poistuin sen verran mukavuusalueeltani, että vaihdoin ompelukoneeseeni paininjalan, jolla pystyn tekemään vapaata konetikkausta. (Valtava suoritus: toimitus kestää ainakin kaksi minuuttia.) Niinpä musta-valkoisen vetoketjulaukkuaihion tilkkupinnassa onkin mutkittelevaa muurahaisenpolkutikkausta, näin:

Muurahaisenpolku-konetikkauksia musta-valkoisessa tilkkupinnassa

Lisäksi tilkkupinnassa on eri suuntaan kiertyviä silmukoita ja enemmän kuin loivasti aaltoilevia ompeleita (aaltoilevat ompeleet näkyvät aivan kuvan alareunassa):

Mutkittelevia ja silmukoivia konetikkauksia musta-valkoisessa tilkkupinnassa

Tulossa kummallinen pussukka 

Konekirjotuista syheröistä muodostuva e-kirjain on pääosassa kummallisen näköisessä tilkkupinnassa, josta olen ompelemassa kummallisen väristä vetoketjupussukkaa:

Konetikattu e-kirjain vetoketjupussukan tilkkupinnassa

Kummallisen näköisellä tilkkupinnalla on yhtä oudon näköinen pari, ja kumpikin on nyt tikattu ja leikattu pussukan muotoon:

Konetikattu e-kirjain vetoketjupussukan tilkkupinnassa

Kahden kappaleen välissä on pussukkaan tuleva tumma oranssi vetoketju. Vuorikappaleita en ole leikannut vielä. Luultavasti valitsen vuoriin oranssi-keltaisen kankaan, jota ostin viimeksi Eurokankaassa käydessäni (samalla kun ostin ompeluhuoneen makuuhuoneen verhokankaan).

Huomenna lähden tilkkuystäväni Soilen (alias TööT) kanssa Jokioisille tilkkutyönäyttelyyn. Viimeisenä näyttelypäivänä ehtii vielä hyvin! On mielenkiintoista nähdä, miten oma työni ja muut tutut työt on ripustettu! Ja tottahan haluan nähdä, millaisia muita töitä näyttelyssä on esillä!

Kommentit

Anita sanoi…
Hyvännäköistä kirjontaa ja iloisen värinen pussukka tulossa :-)
Marle sanoi…
Hauskan näköinen pussukka tulossa. Laukun tikkaukset ovat hienoja.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.