tikkauspalvelu: jännittävä vaihe.

Aion tikkauttaa kevään aikana valmistamani kolme tilkkupintaa Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelussa. Tarjoushinnan houkuttelemana halusin toimittaa työt Pajaan ennen juhannusta, mutta eiväthän ne olleet lainkaan tikkausvalmiita, kun inventoin ne pari päivää sitten.

Kovan puserruksen ansiosta sain kuin sainkin ennen juhannusta ommelluksi takakappaleen triojäätelömäistä tilkkupintaani varten. Olin sopinut tapaamisen eiliseksi Töölön Tilkkupajaan, ja takakappale valmistui reilun puoli tuntia ennen tapaamista.

Ensin mittailtiin pintoja – juu, kyllä olivat sopivat tikattaviksi.

Valitsin tikkauslangaksi triojäätelön näköisen eli vaaleanpuna-ruskean, vaihtuvavärisen langan.

Noin miljoonasta mahdollisesta tikkauskuviosta valitsin Retro-nimisen.

Onneksi minulla oli etukäteisnäkemys siitä, millaisen kuvion haluan! Malleja oli monta monituista, emmekä selanneet valikoimasta kuin ehkä 5%. Valitsin kuusi loppukilpailuun ja niistä lopuksi mieluisimman tai mielestäni sopivimman.

Välikerrokseen valitsin Soilen varastoista ohuen puuvillavanun.

Koska minulla oli ollut hirveä kiire saada takakappale kootuksi, en ehtinyt tasoittaa sitä lainkaan, vaan kangasta oli aikamoinen ylimäärä. Töölön Tilkkupajan Soile vinkkasi kivasti, että voisin samalla kertaa tikkauttaa ylimäärän päälle erillisen kangaspalan, jolloin minulla olisi valmis, vanutikattu kappale vaikka laukuksi ommeltavaksi.

Gammill Longarm Quilting Machine - tukilla tilkkupintoja ja kankaita
 
Kuvassa Töölön Tilkkupajan longarm quilting machine, jonka tukilla vasemmalta: peitteen tuleva takakappale, jossa eri kankaista toteutettu koristeraita; triojäätelön oloinen tilkkupinta taiteltuna; ja vanutikattavaksi Soilelta ostamani lisäkangaspala.

Soile kuulemma tikkaa työtäni jo! Olen aivan täpinässä tästä!
Triojäätelötyön takakappaleesta puheen ollen, Kissa ei tyytynytkään pelkkään kangaskappaleen prässääjänä toimimiseen:

Söpö kissa on tuhmasti leikkinyt kankaillani

Kissa hei, on luvatonta leikkiä Taiteilijan Tarvikkeiden kanssa, vaikka ne olisikin jätetty lattialle!

Takaisin Töölön Tilkkupajaan

Otin eiliselle käynnilleni mukaan modernin tilkkupinnan siltä varalta, että Soilella olisi siihen sopiva taustakangas. Hän kertoi hankkineensa muutamia paloja juuri takakappaletarkoituksiin.

Aivan mahtavaa: siellä oli työhön täsmälleen sopivan värinen ja kuvioinen takakappalekangas! Ostin sen häneltä ja koska pala on vähän liian pieni yksinään käytettäväksi, täydennän sitä ompelemillani helpoilla tilkkublokeilla, jotka jäivät peitteestä ylitse.

Helppo tilkkublokki ja siitä tehty tilkkupinta sekä sopiva takakappalekangas

On ylellinen tunne, kun olen kerrankin raaskinut hankkia työhön takakappalekankaan varta vasten! Tästähän voi nyt tulla ensimmäinen sellainen työ, josta voisin edes periaatteessa sanoa ”tykkääväni kääntöpuolesta melkein enemmän kuin etupuolen tilkkupinnasta”. (Tosin en sanoisi niin.)

Kommentit

Kaisa sanoi…
Käsittämättömän puuhakas olet ollut, minä en saa aikaiseksi mitään. Pitäisi keksiä jotain niistä punaisista paloista, jotka voitin arpajaisista, mutta ehken se valmiiksi tulee seuraavaan syyrinki iltaan ;-)
Kaisa
Tuije sanoi…
Seuraan blogiasi säännöllisesti. Tilkkuilijoiden maailma on melkein kuin puoli taivasta! Olen aivan aloittelija ja vain muutaman peiton saanut tehtyä. Kangaspalat eivät tahdo kohdistua ja olen huono tekemään vain silloin tällöin tai keskittymään, sillä leipätyö haittaa harrastuksia.
Aloittelijuuteeni viitaten: Olen haikaillut uuden perusompelukoneeni tilalle sellaista konetta, jolla voisi opetella vapaalla paininjalalla tikkausta. Osaatko jotain sanoa esim. Paffin Smarter C1100 Pro:sta tai Pfaffin Expression malleista? Kumpaa kannattaisi harkita ostettavaksi, kun toisaalta sitten en kuitenkaan usko koskaan yltäväni yhtä tasokkaaksi tilkkuilijaksi kuin sinä.
Kiitos kivasta blogistasi ja hyvää kesää!
Nimim. Tuije

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.