sinivihreitä tilkkublokkeja.

Olen saanut blokkitehtaan tuotantolinjan käynnistymään. Kolme blokkia on kokonaan valmiit, neljässä keskitilkussa on värillisiä osioita ympärillä ja muutamassa keskitilkussa on vaaleita kaitaleita kiinni. Tässä edistyneimpiä blokkeja:


Ei näistä kyllä saa mitään käsitystä. Pahoitteluni!

Sinivihreä on kai jotenkin in, ainakin jos uskoo Suuri Käsityö –lehteä, jonka uusin numero 3/2012 putkahti postiluukusta torstaina.


Amy Butlerin kankaat. Iiih! Ihania! Näistä voisi tehdä mitä vain ja aina olisi onnistuneen näköistä.

Laukkukin tulee kieltämättä hieno, kun valitsee oikein kauniin kankaan ja tekee, mutta minusta on tilkkuilijamaisempaa koota laukun pinta tilkuista, ja vähintään pinta pitäisi jotenkin tikata. Jos tekisin laukun yhdestä kankaasta niin kuin näissä ohjeissa, minusta tuntuisi kuin olisin mennyt yli siitä missä aita on matalin. Mutta kullekin omansa! Ihana laukku, ei voi kieltää.

Toinen kiinnostava sivu lehdessä oli tietysti pitkän mallinen takki. Tällä mallilla voisi tehdä tilkkuversion vaikka.


Tilkkutyönäyttely!

Syyringin Lapsettaa-tilkkutyönäyttely on esillä Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa koko maaliskuun ajan. Näyttely pystytettiin torstaina 1.3., ja kuvista päätellen tulos on oiva!


Näyttelyyn on valmistettu yli 30 työtä, kaikki uusia ja ennen näkemättömiä. Olen tosi innoissani, että minunkin töitäni on siellä kaksi: Pehmeää ja possunpunaa –vauvanpeitto ja Lumen 22 nimeä –nukenpeitto.


Kun menette näyttelyyn, kehotan tarkastelemaan tikkauksia. Töissä on hienoja tikkauksia!

Syyringin kiltailtaan tuotiin eilen ”leluja” eli kaikenlaisia juttuja ja niksejä, joita ilman ei tule toimeen. Maija oli lisäksi tuonut ihan oikean lelun, nimittäin nukkekotikokoisen ompelukoneen. Söpö!


Meitä oli 16 kiltalaista paikalla. Tein nopean kyselyn, kun sattui tulemaan mieleen. Meistä 16:sta (vain) seitsemän oli ommellut koneella sormeensa. Tosin yksi meistä oli ommellut sormeensa kaksi kertaa. En minä. Minä olen ommellut vain kerran.

Maaliskuun kalenterikuva


Tilkunviilaajan vuosikalenterissa maaliskuun kohdalla on kuva ”Iltahämärässä” –nimisestä torkkupeitosta.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Mielenkiintoinen plokki, näyttää tosi suuritöiseltä, mutta voi yllättää olemalla tosi nopeasti valmis. LOL

Takki on upean näköinen, mulla voisi olla kangaskin siihen jo valmiina. Täytyy tutkia asiaa tarkemmin.
Tiinatei sanoi…
Mielenkiinnolla jään odottelemaan blokkiesi valmistumista. Katselin itsekin Suuren Käsityökehden kankaita, aika upeita! Kalenteripeitto on ihana:-)
Lea P sanoi…
Jännä plokki, mitäs siihen seuraavaksi lisätään. Toivomus: teeppäs seuraavaksi jotain kivaa kolmioista, minulla niitä neliönpuolikkaita on vino pino joskus tullut leikattua (ja ovat melkoisen pieniä), mihin, sitä en muista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.