blokit valmiina.

Sain alkuillasta aika monta pinkki-ruskeaa tilkkublokkia valmiiksi ja kokeilin, miltä ne näyttäisivät peitteen muotoon aseteltuina. Tällaiselta suunnilleen näyttivät:


Minulla ei ollut ihan 63 kappaletta, vaan 55, ja kun äkkiä tekaisin vielä yhden, sain lattialle 7kpl x 8kpl tilkkublokkia. Silmämääräisesti havaittuna koko vaikutti tilkkupeittona toimivalta.

Asettelin blokit taas sävyjärjestykseen niin, että yleisilmeeltään tummimmat olivat alareunassa ja mitä ylemmäs mentiin, sen vaaleamman sävyisiä blokit olivat.

Aioin ensin koota peitteen niin, että tekisin neljästä blokista ja välikaitaleista isommat blokit ja yhdistelisin niitä, mutta totesin, että pienet blokit pysyvät paremmin järjestyksessä, jos ompelen blokit ensin riveiksi ja sitten kokoan välikaitaleiden kanssa ne kokonaiseksi pinnaksi.


Yksi rivi on valmiiksi ommeltu, toisesta rivistä uupuu vielä pari saumaa. Tästä kuvasta vaikuttaa siltä kuin tilkkupinnasta olisi tulossa tosi vaalea, mutta vähän näiden rivien alapuolelta alkavat keskisävyiset blokit ja alempana on sitten, kuten ylemmästä kuvasta näkyy, aika tummiakin blokkeja.

Tilkkupinnasta näyttää tulevan aika yksinkertaisen oloinen, joten tähän täytynee kehittää oikein luovaa tikkausta.

Kommentit

Lea P sanoi…
Tuo blokkimalli on varmaan kiva ommella kun ei tarvitse tiirailla saumojen ja värien paikalleenosumista. Vai onko mahdollisesti sittenkin puuduttavaa?
Soile Kivinen sanoi…
Näyttää tosi hyvältä. Työhön saa varmaan upotettua paljon paloja, joista ei muuhun enää oikein ole. Täytyypä alkaa katsella omaa 'roinavarastoa' kans sillä silmällä.

Tykkään oikein kovasti. Millaisia reunoja olet ajatellut, vai laitatko ollenkaan... ?
Tilkunviilaaja sanoi…
Blokkimalli ei minusta ollut puuduttava, varmaan siksi että käytin niin paljon erilaisia kankaita.

Reuna-asiaa en vielä ole ajatellut loppuun. Olin tekemässä samasta taustakankaasta reunoja, mutta en ole ihan varma! Päätöksiä, päätöksiä...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.