ympyrätikkausta.

Olen ompelemassa kahta musta-valkoista vetoketjupussukkaa. Tässä toisen pussukan takakappale tikattuna.


Piirsin tikkauslankarullan avulla ympyrän liidulla ja häviävällä tussilla (taustakankaan mukaan, kumpi paremmin näkyi), mutta ennen ompeluun ryhtymistä muokkasin ympyrän toista reunaa niin, että se jatkuukin spiraalina. Ompelen ensimmäisen kierroksen piirtämäni viivan mukaan ja jatkan sitten paininjalan etäisyydeltä jo ompelemastani tikistä. Helppoa! Eikä kuviointia tarvitse miettiä samalla kun tikkaa, vaan voi vain päästellä menemään. (No, ehkä ompelunopeuttani ei ensimmäiseksi tulisi mieleen luonnehtia ”päästelemiseksi”.)

Tekeillä on paitsi pussukoita, myös jouluisia lasinalusia. En keksi tähän hätään oikein muutakaan ompelemista joulukankaista, jotka sattuivat olemaan esillä.

Mustakeskustaisissa alusissa on aina jotain joulukuviota kahdessa reunassa ja muissa kahdessa reunassa on aina samaa tummaa piikkipaatsamakuvioista kangasta.


Nämä kuusi ovat melkein valmiit – vain tikkaus puuttuu enää.

Löysin myös kuponkikuvioista joulukangasta, jossa on kissamainen aihe. Leikkasin kankaasta kuusi erilaista neliötä lasinalusten keskelle. Reunoihin tulee kaikkiin samaa punaista kimaltavaa kangasta.


Näistä lasinalusista puuttuu vielä monta osaa.

Kommentit

Marle sanoi…
Tosi kivan näköinen tuo pussukan pinta, myös tikkaukseltaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.