koehame, otto 2.

En lähtenyt virittelemään ensimmäistä kaistalehameversiota paremmin sopivaksi, vaan otin uudelleen esiin Sew Serendipity –kirjani kaavoineen. Kirjan jakkuhan vaikutti koeversiossa ensin lupaavalta, mutta ei lopulta (minun eikä Tyttären mielestä) pukenut minua ollenkaan, vaan päinvastoin. Päätin kokeilla, olisiko kirjan hame pukevampi.

Jotta säilyttäisin kirjaan sisältyneet kaavat priimoina, kopioin ne silkkipaperille. Tässähän vierähti tovi jos toinenkin, mutta pääsin sentään jo eilen illalla leikkaamaan koehameen kappaleet. Paitsi yhden, johon kauhea kokeiluihin käyttämäni kangas ei enää riittänyt. Harmi vai jipii? Nyt täytyy etsiä uusi joutava kokeilukangas. Toisaalta olen pääsemässä tästä kauhistuksesta säällisesti eroon.


Kangas kuuluu kategoriaan "epätoivoiset" - kukaan syyrinkiläisistä tilkkuilijaystävistänikään ei huolinut tätä kokeilukangastani edes ilmaiseksi. Eikö ole merkillistä, että trendikkäästä kankaasta tulee muutamassa vuodessa vanhanaikainen hirvitys? Kyllä kannattaisi käyttää kaikki kankaat tuoreeltaan eikä suolata niitä kaapissa!

Turkoosia kiiltävää

Kiiltävällä höystetyt pussukat tuntuisivat vetoavan: Timanttikissat-pussukallanikin olisi ollut kolme eri ottajaa. Täytyi tutkailla kiiltäviä kangaspaloja ja koostaa pino, jonka kankaista syntyisi houkutteleva pussukka. Inspiroiduin tämän bloggaajan värivalinnasta ja sovelsin periaatetta turkoosiin. Melkein pelkkää turkoosia ja musta-valkoista:

Tilkkupinnan kuvio ei vielä ole mielessä. Ehkä kokoan pussukan kapeahkoista suikaleista. Ehkä en!

Kommentit

Poppy sanoi…
Onnea hameprojektiin; ihailen suunnattomasti ihmisiä, jotka jaksavat ommella vaatteita. Minusta se on liian vaikeaa ja lopputulosta on hankala ennakoida, kaiken huipuksi ihminen on kolmiulotteinen, eikä vaatetta voi korvata tilkkupeitteen kaltaisella läpyskällä...
Anonyymi sanoi…
Täällä yksi kankaitten suolaaja (ja keräilijä) ilmoittautuu, vein kolme (3) isoa Ikeakassillista vaatekankaita joista on joskus pitänyt tulla hame, housut, jakku ym. miehen avustuksella kierrätyskeskukseen ja ai että on ihanan köykäinen olo. Parasta on että nyt on taas tilaa kaapissa. Terv. Lea P.
Tilkunviilaaja sanoi…
Entistä vaikeammalta tuntuu saada tehdyksi sopivaa ja etenkin pukevaa vaatetta itse ommellen, ja siksi väsäänkin niitä koekappaleita.

Ja täytyisi varmaan seurata Lea P:n hyvää esimerkkiä ja tutkailla, mitä voisi antaa pois. Vaan miten pääsee siitä "jos tätä sittenkin tarvii" -ajatuksesta?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.