kesäkassi sai muodon.

Illalla oli muutama tuokio aikaa – ryhdyin määrätietoisesti kokoamaan vuorikappaleita iloisempaan kesäkassiaihiooni. Yhdistin tällä kertaa vähän löprömpää, kuviollista kangasta ja toisaalta jäyhää lakanakangasta.

Ehkä olette huomanneetkin, mutta tykkään ihan älyttömästi ommella tilkkulaukkuja ja –pussukoita, mutta yksi niistä vähiten kiinnostavista ompeluosuuksista on ehdottomasti vuorikappaleiden metsästys (valinta), mahdollinen kokoaminen ja leikkaaminen! Haluan löytää jokaiseen työhön hyvän ja sopivan vuorikankaan, mutta toisaalta valitsemani kankaan pitää olla riittävän joutilasta. Se ei ole varsinaisesti esillä, joten ihanimmat kankaat menevät vuorikankaina hiukan hukkaan. Ja kangasta kuluukin aika paljon: ihan pieni tilkku ei riitä.

Pitäisikö alkaa leikata vuorikappaleita valmiiksi varastoon? Mutta mistä sitä tietäisi, millaisilla vuorilla olisi menekkiä? Eivätkä työni ole standardikokoisia, vaan milloin minkäkin kokoisia. Huokaus.

Sain kuitenkin iloiselle kesäkassille ommelluksi vuorin ja pääsin ompelemaan kassia ja vuoria muotoihinsa. Olin ommellut kassin alareunaan noin 7cm leveän, tummemman suikaleen kassin pohjaa ajatellen. Kun tein kassin pohjaan 10cm leveät muotokolmiot, pohjan tumma kaitale jäi kokonaan pohjaksi, kas näin:


Kurkkaus kassin sisään:


Ompelin kassiin kaksiosaisen sisätaskun, johon käytin kahta eri kangasta. Pohjan tumman kaitaleen (ja tulevien sankojen) toisintona punaista kuviokangasta, ja possukuvioista kangasta hauskuutta tuomaan.

Kassin toinen puoli:


Kuvassa näkyy vähän muurahaisenpolkutikkausta, mutta myös suoria, blokin reunoja seurailevia tikkauksia.

Sain silitetyksi tukikankaan kassin toiseen sankaan, mutta sen jälkeen piti lähteä Helsingin Kauppatorille Leijonien mitalihuumaan! Tällainen oli eilisen tärkeysjärjestys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.