seinävaate tilkkutyönä.

Sain vihdoinkin ommelluksi ulkoreunakaitaleet kukkaneliöihin perustuvaan seinävaatteeseen. Ompelin tällä kertaa kulmiin 45 asteen saumat. En jaksanut nousta katsomaan, miten ne oikeasti kannattaisi ommella, vaan sijoitin ja ompelin saumat parhaan ymmärrykseni mukaan.

Silittäessäni kulmasaumoja sileiksi huomasin, ettei paras ymmärrykseni ollut riittänyt: saumat olivat sittenkin tulleet hieman väärään kohtaan. No, puranko saumat, tutustunko oikeaoppisiin ohjeisiin ja yrittänkö uudelleen? Ehei! Minä silitän taitteen sopivaan kohtaan. Ompelen taitteen pienin pistoin kiinni (sitten jossain vaiheessa). Entinen sauma jää paikoilleen väärään kohtaan.

Jos tekisin täydellistä, olisin kohdistanut pallokuviot niin, että reunat näyttäisivät olevan yhdestä kappaleesta. Ei siis näin:


Tai no tässä pallokuviot kohdistuvat aika hyvin. Muut kulmat eivät näytä näin yhteneviltä! En kuitenkaan tee täydellistä, sillä täydellinen on hyvän paras vihollinen! (Ja vielä useammin täydellinen on valmiin paras vihollinen.)

Seinävaate alkaa uhkaavasti näyttää niin valmiilta, että sitä on kohta pakko ruveta tikkaamaan! Voi apua, mistä keksin taas sopivan tikkauskuvion?! Tikkauslangan väristä puhumattakaan.

Kangaspintakokeilu


Mrs Moenin blogissa
viitattiin äskettäin kankaan tekemistyyppiseen aktiviteettiin, ja päätin kokeilla sitä. Valitsin (jättiläismäisistä) kangastilkkuvarannoistani kankaita, jotka jotenkin tuntuivat sopivan uusimpaan ”pakko saada” –kankaaseeni ja kyhäilin niistä sekavaa kangaspintaa.


Kuvassa kangaspinnat ovat vielä epämääräisen muotoiset koosteet. Tarkoituksenani on leikata pinnoista suorakaiteen muotoiset palat ja yhdistää ne uudeksi, melko suorareunaiseksi pinnaksi.

Vihreä- ja punasävyisten pintojen väliin tulee ”pakko saada” –kangasta kehystettynä musta-valkokuvioisella tilkkuraidalla.


Koska halusin saada tilkkuraidasta melko suoran ja vähintään tietyn levyisen, toteutin sen tällä kertaa apukaitaleen päälle. Leikkasin sopivan mittaisen ja 4cm leveän kaitaleen ja päällystin sen (keskeltä aloittaen) musta-valkoisilla kangastilkuilla.

Syyringin näyttelyistä

Helsingin tilkkukilta Syyringin tilkkutyönäyttely ”Villit ja vapaat” on avoinna vielä tämän viikon. Käykäähän kynnelle kykenevät katsomassa töitämme Oulunkylässä, Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa! Näyttely puretaan 31.3.

Ellet ehtinyt tähän näyttelyyn, voit tutustua Syyringin töihin seuraavan kerran toukokuussa! Valikoima pienempiä töitämme on esillä Paavalinkirkon eteisessä – näyttely avautuu 3.5.2011.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.