ihana paluu!

Aah, olen kotiutunut ja toipunut matkan rasituksista niin, että pystyin jo eilen illalla tarttumaan ompelutoimiin. Paluulento oli lauantaina enkä viitsinyt tehdä juuri mitään hyödyllistä sen jälkeen ennen kuin maanantaina alkoivat taas rutiinityöt.

Seinävaate kukkaneliöistä: Etsin työhön sopivaa reunakaitalekangasta pitkään. Yritin edelliseen postaukseeni tulleen Tintinin kommentin mukaisesti etsiä vaalean reunakankaan, mutta mikään kotoa löytyneistä ei tuntunut oikealta. Lopulta kaapista ilmiintyi Vera Bradleyn tummanpuhuva pallokangas.


Tyttären mielestä tämä oli erittäin sopiva. Pysähdyin sitten miettimään, pitääkö tähtisakarat toteuttaa vai ei. En ole vielä päättänyt.

Taisin löytää myös sopivan kanttauskankaan:



Tilkkuiluun etäisesti liittyvä ostos

Työmatkan aikana minulla oli harvinainen onni päästä vähäksi aikaa ostoksille paikallisiin kauppoihin. Kaupungista löytyi Desigualin myymälä, jossa oli alennusmyynti! Kokeilin vaikka kuinka monta vaatetta ja lopulta kaiken itsehillintäni keräten ostin vain yhden takin, joka on hyvin erilainen kuin nyt omistamani Desigualin takki (jonka kuva löytyy etsimällä desigual abrig elektra turquoise panelled coat 46 16).


Tilkkuilijalle sopivasti takki on ommeltu vaikka kuinka monesta eri kankaasta!

Taas vetoketjupussukka

Etsiessäni reunakangasta kukkaneliöseinävaatteeseen huomasin varastoissani hauskan Kaffe Fassett –kankaan, jonka arvelen sopivan kivasti farkkukangaspalojen pariksi. Olisikohan tässä seuraavan vetoketjupussukan väritys? Paluu 1970-luvulle ehkä?


Hauskempien töiden lisäksi olen lyhentänyt Tyttären collegetakin hihat (irrotin takin hiharesorit, leikkasin hihaa lyhyemmäksi ja saumuroin resorit takaisin hihaan, pitkäkestoinen suoritus), korjannut muutamalla käsinpistolla hameeni lerpottaneen helmapäärmeen ja kuronut suppuun (käsin ommellen) jojot-tilkkulaukun sangat.

Kommentit

Tintti sanoi…
Tervetuloa takaisin!
Hyvältä näyttää tuo musta reunakaitale, eikä se ainakaan mielestäni huuda sakaroita.

Oi! Tuosta takista olen kateellinen. Käyn niitä aina hipelöimässä Aleksilla, mutta en ole löytänyt sopivan kokoista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.