leikkuuta. vuori.

Tartuin eilen illalla leikkuriin ja sain leikatuksi yhdeksän neliötä seinävaatteeseen. Neliöt ovat 20.5cm x 20.5cm kooltaan. Koko määräytyi pienimmän kankaan koon perusteella – olin aikoinaan ostanut vaaleaa, ruusukuvioista kangasta malliksi, ja vain 20cm. Olin siis saanut kangasta puoli senttiä ylimääräistä.


Näiden neliöiden väliin tulee tummaa ristikkoa. Luultavasti joudun vielä kangasostoksille, sillä ainoa tummanpuhuva kankaani on aika vähissä (käytin sitä melko lailla ”Ajatus karkaa kesään” –tilkkupeitteeseen). Voi sentään, että joudun kangaskauppaan!

Kukkakankaista ylärivin keskimmäinen on mielenkiintoisesta palasta, jonka ostin hyvin huokealla tilkkuilijaystävältäni Tintalta. Tein kankaasta pari kesää sitten kesähousut, jotka onnistuivat yllättävänkin hyvin. Keskirivin keskimmäisestä kankaasta minulla oli 80- ja 90-lukujen vaihteessa mekko. Kankaan olin perinyt isoäidiltäni kaaaauan aikaa sitten. Alarivin keskimmäisen kuponkikankaan ostin myös aikoja, aikoja sitten ja sain lopulta ommelluksi siitä tabletit, jotka sain valmiiksi muutama vuosi sitten. Muutama kuponki jäi tuolloin vielä käyttämättä.

Neliöt leikattuani siirryin aivan eri värimaailmoihin ja etsin esiin jojo-alustalaukkuni pintaan sopivan vuorikankaan.


Yritin löytää hieman luovemman ratkaisun, mutta tämä tuntui ainoalta monella tavalla sopivalta. Vuoriin tulee siis kahta kangasta, ja mintturaidallisesta kankaasta tulee laukkuun sisätasku. Sangat ovat samaa punaista kuin vuorissa oleva kaistale.

En ole vielä päättänyt, tuleeko laukkuun kiinnitystamppi vai pelkkä nappilenksu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.