tikkauksia joululiinaan

Epäilyistäni huolimatta sain aikaiseksi vaihtaa koneeseeni tikkauspaininjalan, siis myös jalan. Pieni ruuvi oli juuri niin ärsyttävä kuin eilen kirjoitin ja putosi sormistani ennen kuin ehdin saada sen säilytyspussiin talteen, kadoten tuokioksi kokonaan. Onneksi se oli vain hävinnyt alla olleen joululiina-aihion laskoksiin eikä vierinyt esimerkiksi työpöydän kasojen sekaan tai vielä pahempaa – lattialle!

Pitkien mietintöjen jälkeen päädyin tuttuun ja turvalliseen muurahaisenpolkukuvioon. Ajattelin, että mikä tahansa monimutkaisempi tai oudompi olisi minulle riski, enkä halunnut missään tapauksessa pilata liinaa. Enkä toisaalta halunnut, että tikkaus veisi huomiota kankaan kuvioilta.

Sain eilen tikatuksi jo noin 75% pinnasta.


Tämä on vääräoppinen tilkkutyö, koska

- päällikappale on yhdestä palasta
- välivanu puuttuu.

Toistaiseksi tämä näyttää kaikesta vääräoppisuudestaan huolimatta oikein lupaavalta.


Tikkaus saa aikaan tilkkutyön tuntua, mutta liina on silti (toivottavasti) taipuisampi kuin jos olisin käyttänyt välivanua, vaikka vain ohuttakin. Olisin halunnut tehdä joko taustakankaan tai välikerroksen flanellista, mutta minulla ei ollut sellaista, jonka kuviot eivät kuultaisi päällisen läpi.

Reunakaitalekin on jo valmiiksi ommeltuna, niin että liinan pitäisi valmistua kohtapuoliin! Tosin nyt kun koneessa on tikkauspaininjalka valmiina, voisin tikata mustanpuhuvat joulupiparikuvioiset lasinaluset samalla kertaa…

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.