kankaiset joululahjapussit.

Järjestin taas eilen pienimuotoisen näyttelyn työpaikallani ja innostuin viime tingassa tekemään joulukankaista eko-lahjapusseja näytiksi. Lahjapusseja syntyi illan aikana yhteensä neljä.



Näin ompelen kankaisen lahjapussin

Leikkaan ilmaisjakelumainoksen (23cm x 30cm) avulla palat kahdesta kankaasta, kankaat kaksinkerroin ja kaavan pitkä sivu kankaan taitteella.

Ompelen kankaat erikseen pusseiksi: taitan kahtia (elleivät ole jääneet kaksinkerroin), ompelen lyhyen ja pitkän sivun (koska toinen pitkä sivu on taitteella). Vuorikappaleeseen jätän alareunaan kääntöaukon. Merkkaan vuorikappaleen yläreunaan pussin todellisen keskikohdan.

Ompelen 2,5-senttisestä vinokaitaleesta kapean nappilenksun.

Otan vuoripussin ja käännän sen oikea puoli päällepäin. Työnnän sen päällikankaisen lahjapussin sisään (siis kankaiden oikeat puolet ovat vastakkain). Sovitan saumat kohdakkain. Tyrkkään nappilenksun näiden väliin, vuorikappaleen keskikohtamerkin kohdalle. Ompelen pussien yläreunat kiinni toisiinsa.

Vuorikappaleen alareunan kääntöaukon kautta nämä saa käännettyä oikeat puolet ulospäin. Silitän kappaleet siisteiksi näin.

Ompelen vuorikappaleen kääntöaukon umpeen, sitten työnnän vuoripussin lahjapussin sisään ja silitän taas siistiksi. Silitän yläreunaan taitteen.

Ompelen napin lenksun osoittamalle kohdalle. (Varon tässä vaiheessa, etten ompele pussia kiinni samalla kun kiinnitän napin.)

Kangas- ja nappivalinnat

Päällikappaleissa käytän nätimpiä kankaita, vuorikankaiksi kelpaavat vaatimattomammatkin. Yritän löytää soveliaita nappeja. Näistä tuossa muka-tilkkupintapussissa on sopivin nappi, mutta niitä oli vain yksi. Toisaalta löysin vähän pienen mutta muuten jouluisen napin tuohon hienokuvioiseen pussiin:


No ehkä se ei erotu tämänkokoisessa kuvassa. Nappi on joulupallon muotoinen.

Taloudessamme on muutamia tällaisia joululahjapusseja käytössä. Mies arvostaa näitä erityisesti, koska pääsee näin paketoimisen vaivasta. (Tietyn kuosisia pusseja ei anneta talouden ulkopuolelle, mikä tietysti rajoittaa niiden käyttöä.)

Kommentit

Irma sanoi…
Hyvä idea ja kivat pussit:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.