tyynynpäällisiä tilkkutyönä.

Sentään viisastuin tehtyäni saman ompeluvirheen kaksi kertaa ja olen onnistunut kokoamaan muut kolme kuusikuvioista tyynynpäällistä kertaompelulla.

Rehellisyyden nimissä paljastan, että jouduin jatkamaan paria palaa, koska ne eivät olleetkaan tarpeeksi pitkiä/leveitä. Ja tässä työssä ompelin kertaalleen jatkopalan nurja nurjaa vasten, eli saumanvara olisi tullut päällisen oikealle puolelle. Pääsin siis purkamisen makuun tälläkin kertaa. Onneksi sauma oli hyvin lyhyt.

Tyynynpäällisten etukappaleet ovat koossa ja tässä yksityiskohta yhdestä:



Valmiit tilkkulasinaluset

Vihreä-kultasävyiset tilkkulasinaluset ovat teknisesti valmiit, mutta minua askarruttaa vielä, pitäisikö niihin lisätä kultalankatikkausta.


En vielä luokittele tätä vihreä-kultasävyistä nippua valmiiksi, mutta muffinssikuvioiset tilkkulasinaluset sen sijaan ovat valmiit:


Näiden nimeksi valikoitui ”Makuiset”. Nipussa on kuusi lasinalusta.

Juuri nyt tilkkulasinalusia on tekeillä kaksi settiä, ja minun pitäisi myös tehdä kuuden vihreäsävyisen lasinalusen setti. Tekeillä ovat kissakuvioiset aluset, joihin olen jo ommellut yhdet kaitaleet (ei kuvaa), ja haamukuvoiset aluset (kankaina kuvassa):


Perheessämme ei harrasteta halloweenia eikä kekriäkään, vaan teen näitä eräälle haamukuvioharrastajalle.

Haaveita/suunnitelmia

Ompelupöydän liepeillä jäännöspalakasat kasvavat koko ajan, ja mieleen tuli verottaa pinoja hiukan. Kai niitä paloja voisi liittää toisiinsa ja koota vaihteeksi oikein tilkkutyötä. Suunnitelman puolikas on jo hiukan hahmottunut. Ajattelin jakaa kasat ja pinot värien mukaan ja katsoa, mitä värejä on eniten. Sitten kahdesta tai kolmesta väristä kokoaisin jotain melko satunnaista, jonka rauhoittaisin yksivärisillä kehyksillä, vähän kuin tässä postauksessa näkyvässä tilkkutyössä on tehty.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.