paljon valmista!

Muistin tikata lasinaluset äksän muotoisesti. Tässä tikkaustavassa oli kyllä harmillista se, etten pystynyt tikkaamaan ulkoreunoja ja äksää yhdellä ompeleella, vaan joudun tekemään kolme eri ommelta jokaiseen. Kauhea langanpäiden päätteleminen!



Seuraavat lasinaluset

Tykkäsin tehdä lasinalusia, ja muistelin, millaisia kuponkikankaita minulla mahtaisi olla. Tykkäsin kesäisen näköisistä kissakupongeista, joten pyysin Tytärtä etsimään niihin sopivan reunakaitalekankaan. Hän löysi kaapista sopivan tosi nopeasti.
Sitten satuin katsomaan yhtä kuponkikuvaa tarkasti ja muistin, että minulla oli kuvassa esiintyvää kalakuosia kankaana! En ollut koskaan ennen huomannut, että ne kaksi kangasta kuuluvat samaan sarjaan – olen ostanutkin ne ihan eri kerroilla.

Kuvasta saa käsityksen kuosien samanlaisuudesta, vaikka lasinaluset ovat tässä nurja puoli ulospäin:


Taustakankaaksi Tytär kehotti ottamaan ”jonkun vaalean”. Valitsin kankaan, jonka olen ostanut aika hiljattain mutta josta nykyään mietin, minkä ihmeen takia sen ostin. Lasinalusien taustalle se sopii ihan ookoosti.

Tässä näkyy kalakuosinen kangas ja toinen, Tyttären valitsema reunakaitalekangas. Tein molemmista kankaista kolme alusta. Aluset odottavat tässä koristetikkausta.


Tikkasin kultalangalla, joka käyttäytyi koneessa mallikkaasti. Langanpäät ovat päättelemättä, joten valmis-kuvaa täytyy vielä odottaa.

Koirakankainen vetoketjupussukka

Viikonlopun aikana uurastin vetoketjupussukan valmiiksi. Kiinnitin vetoketjun, ompelin pussukan muotoonsa, valmistin vuorin, kiinnitin vuorin käsin ommellen vetoketjuompeleeseen ja lisäksi ankkuroin vuorin pussukan alakulmiin pienin ompelein.

Tässä siis valmis Hauhau-vetoketjupussukka edestä:


Pussukka takaa:


Katse sisään pussukkaan:


Miten tulinkaan toimeen ennen Tilkunviilaaja-kangasmerkkejä?!

Uusi tilkkulaukku!

Jossain perjantain ja lauantain välillä sain ajatuksen pienistä neliökuvioista neutraalin värisessä laukkukankaassa. En yritä väittää, että olisin keksinyt tämän itse. Varmaan olen nähnyt jotain samanlaista jonkun muun tekemänä ja ajatus on jäänyt itämään.

No, joka tapauksessa, laukku oli pakko tehdä! Löysin itseni selailemasta ompelukoneen viereistä jämäpalakasaa, mistä löysin sopivat kankaat nopeasti ja helposti. Päätin tehdä neliöistä aika pienet, joten leikkasin ne mittaan 3,5cm x 3,5cm.

Vuorottelin värineliöt ja neutraalin väriset neliöt ja mittasin. Täydensin pötköön neutraalin väristä kaitaletta niin, että siitä tuli laukun kappaleen levyinen.

Sitten leikkasin sopivia kappaleita neutraalin värisestä kankaasta, jotta sain kootuksi laukun etu- ja takakappaleen. Olin tosi tyytyväinen tilkkupintaan! Laukusta tuli sen näköinen kuin pitikin.

Tekovaiheista ei ole yhtään kuvaa, koska työ sujui niin sutjakkaasti. En ehtinyt nousta sen verran, että olisin hakenut kameraa esiin. Ensimmäiset kuvat sain otetuksi vasta kun laukku oli aika lailla valmiin näköinen.


Tällainen laukku on sisältä:


Valmis laukku esittäytyy. Tässä Viidakon jalokivi –tilkkulaukku:


Tytär valitsi tähän napin, jonka ostin lauantaina Tikatan myymälästä. (Tein oikein bulkkiostokset: monta vetoketjua, tikkauslankaa ja nappia.) Nappi sopii laukkuun täydellisesti!


Laukussa on takana samanlainen neliökuvio kuin edessäkin, mutta värit muuttuvat eri suuntaan.


Hyvä saldo viikonlopulla: kahdet valmiit lasinaluset, yksi vetoketjupussukka ja yksi tilkkulaukku! Hyvä minä! Ja hyvä perheeni, joka on tyynesti kestänyt katoamiseni ompelupisteen syövereihin pitkiksi ajoiksi kerrallaan.

Kommentit

Irma sanoi…
Paljon olet ommellut viikonlopun aikana:) Laukku on värityksineen, kankaineen todella hieno!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.