toinen heppakangaslaukku.

Ei ole aivan vielä valmis, joten säästelen kokokuvan julkaisemista. Sen sijaan näytän tässä, millaiseen sankakankaaseen päädyin tämän laukun osalta.


Kuvassa näkyy hyvin myös yhteen raitakankaista jäänyt ryppykuosi, jota yritin peitellä koristetikkauksin.

Laukun vuori on koottu eri paloista, joista yksi on nättiä ruusukuosia.


Yläreunan huolittelukaitaleen leikkasin tällä kertaa 4cm leveäksi, silitin risareunat kohdakkain kaksinkerroin ja ompelin kiinni laukkuun risareunat ja laukun reuna tasan. Jouduin hiukan kaventamaan saumanvaroja, mutta muuten kaitaleen kiinnittäminen sujui mallikkaasti. Vähemmällä käsin taittelemisella kuin silloin, kun käytän yksinkertaista kaitaletta.

Päädyin kaksinkertaisen kaitaleen ratkaisuun, koska kaitalekangas näytti hiukan ohuenlaiselta.

Yritin illalla ommella lisää paloja vihreäsävyisen tyynynpäällisen takakappaleeksi. Tartuin vihreisiin suikaleisiin ja ompelin niistä hirsimökkitekniikalla neliöitä. (Niistä ei ole kuvaa.) Tein viisi, joista kolme vaikuttaa lupaavilta. Ompelen niihin vielä lisää kaitaleita ja katson sitten, saisinko niistä kootuksi jonkinlaisen takakappaleen tyynynpäälliseen.

Tekemätöntä työtä

Ompelupöytäni hyllylle on laukkutehtailuni jäljiltä kerääntynyt niin paljon jäännöstilkkuja, että pitäisi ruveta ompelemaan niistä jotakin. Ehkä lisää/uusia kaitaleneliöitä, joista minulla on edelleen tekeillä sängynpäällistyynynpäällinen?

Ei kuitenkaan käytettäviksi tyynynpäällisessä. Helsingin tilkkukilta Syyrinki rakentaa nimittäin maaliskuuksi 2011 tilkkutyönäyttelyä, ja olisi kiva tarjota näyttelyyn jotain työtä. En usko, näyttelytilaan saisi järkevästi esille tilkkulaukkuja. Niitä minulla kyllä riittäisi näyttelyyn!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.