upea neulatyyny. suunnitteilla toinenkin seinävaate

Sain töiden puolesta kaukaisen vieraan maanantaina. Cindy Pekingin toimistolta kävi Suomessa asti perehdytyksessä. Kiinalaiseen tapaan hän toi mukanaan lahjoja. Hän sattui tietämään minun harrastavan käsitöitä, ja sain juuri siksi neulatyynyn. Tämä on mielestäni ihana.


Askarruttamaan jäi enää – ja unohdin häneltä kysyä – mitä neulatyyny mahtaa esittää. Pieniä ihmisiä siinä tietysti on käsi kädessä punaisen puolipallon ympärillä, mutta symboloikohan pallo maapalloa vai mitä? Täytyy vielä sähköpostitse tiedustella, kunhan hän kotiutuu takaisin toimistolleen.

Käsityöt eivät tällä viikolla juuri ole edistyneet, koska taas on ollut kaikenlaisia iltamenoja. Mukavia kyllä!

Uusi 40cm x 40cm –seinävaateko?

Ennätin sentään keksiä, että saatan ehtiä tekemään toisenkin liilasävyisen seinävaatteen ehdolle Birminghamin Colour Connections –näyttelyyn. Piirsin Kaffe Fassettin kirjasta löytämäni "vinoutuneen hirsimökin" kaavan innoittamana oman versioni vinoista hirsimökeistä.


Paperille piirtämästäni kaavasta olen jo jäljentänyt paper-piecing-kaavat kertakäyttölakanalle. Enää ompelu puuttuu! Ai niin, ja olen etsinyt liilasävyisiä jäännöstilkkuja jäännöstilkkupusseista, jotka olen säilönyt vintille katseilta piiloon. Huomasin siinä sivussa, että jäännöstilkkuja on aika lailla. Nyt olisi selvästi aika tehdä pari mittavaa scrap-quilt-työtä ennen kuin a) ostan yhtään uutta kangasta ja b) pilkon jo ostamiani uusia kankaita pienemmiksi.

Syyringin kiltailta

Eilinen iltameno oli taas se kaikkein mukavin eli Syyringin kiltailta. Meillä oli paljon puhuttavaa Tilkkupäivistä ja myös näyttelyistä. Pystytämme kevät-kesäkaudella ilmeisesti vielä kaksi uutta näyttelyä!

4.-26.5.2010 Syyringin "Japani mielessäni" –matkalaukkunäyttelyn töitä on esillä Käpylän kirjastossa.

Vielä viimeistä vailla vahvistamaton näyttelytieto on, että kesäkuun ajan olisi töitämme esillä eräässä Helsingin seudun sairaalassa.

Kommentit

Marle sanoi…
Kiitos vierailusta. Korttien takapuoli on valkoistya puuvillakangasta, johon voisi tietenkin kirjoittaa ositteen ja muuta ja postimerkkikin pysyy hyvin. Silti lähetän tilkkukortit kirjekuoressa. Hauska tuo neulatyyny.
Ulla sanoi…
Tuo neulatyyny on varmaan jokin perinteinen kiinalaisjuttu, koska olen nähnyt samanlaisen jo 1960-luvun alussa, kun siskoni sai sellaisen lahjaksi. Se oli kiinalainen mutta ostettu ehkä Suomesta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.