jäännöspalojen matka melkein valmiiksi seinävaatteeksi

Orvokkikuvioisen "Näen violettia" -seinävaatteen tekeminen kesti ja kesti. Ihme, että se valmistui ikinä – sain siitä kyllä lopulta työvoiton. Mutta toinen seinävaate onkin valmistumassa huippunopeudella. Viikonloppuna vietin lukuisia tuottoisia tilkkuilurupeamia, ja seinävaatteen pinta alkaa olla jo valmis!

Keräsin jäännöstilkkupusseista jokaisen vähänkään violetilta vaikuttavan kangaspalan ja päätin, että käytän vain kahta uutta kangasta jäännöspalojen lisäksi. Tällaisesta kangaskasasta suunnittelemani blokit sitten syntyivät:


Blokit toteutin paper-piecing-tekniikalla. Kuvassa näkyy kehittämäni kikka merkitä saumaviiva kankaan asettelua varten. Pistän neulan läpi ommelviivan alusta ja lopusta. Kun käännän palan oikein päin, näen, mistä ommel alkaa ja mihin se päättyy, ja minun on helppo asetella ommeltava kangas kohdalleen.


Kikkamerkinnöistä huolimatta palat jäivät pari kertaa vähän lyhyiksi, mutta korjasin tilanteen tylysti uudella palalla. Tämähän on kuitenkin scrap-työ – yksi lisäsauma sinne tai tänne ei tunnu missään.


Kun olin tehnyt ensimmäiset pari palaa, keskittymiseni herpaantui, enkä muistanutkaan valita vuorotellen tummaa ja vuorotellen vaaleaa kangasta, vaan otin vaalean, keskivärisen ja sitten tumman.


Ajattelin ensin käyttää tämänkin työhön, mutta arvelin, että se sotkisi "kuvion" ja tein tilalle uuden.

Tässä olen yhdistänyt jo neljä ja neljä palaa.


Kun olin yhdistänyt neljä kertaa neljä palaa pinnaksi, halusin kehystää ne oikein ohuella kaitaleella. Valitsin blokkien keskiössä käyttämäni kankaan, jossa on vähän keväistä vihreää, mutta myös violettia.

Keskuspintaa kehystävän kaitaleen lisäksi työn reunaan tulee vielä yksi raidoitus pienistä paloista. Tässä ensimmäiset raitapalat kokeiltavina. Mukana seikkailee Tyttären jalka.


Panin äsken pillit pussiin tältä viikonlopulta, ja reunaraitakaitaleista puuttuu enää pari pientä palaa. Kuvassa voi näyttää, että olisin jonkun kaitaleen ommellut jo kiinni, mutta en ole vielä.


Kiva fiilis! Blokit syntyivät yksi kerrallaan, minkälaisella kangasyhdistelmällä milloinkin, ja reunan raitakaitaleet rakentuivat samalla tavalla satunnaisesti. Silti lopputulos on minusta oikein kiva.

Nyt tälle täytyy keksiä vielä nimi. Lyö tyhjää.

Kommentit

Carmiña sanoi…
Hello!
I like your quilt and the colors in it.
You made a lot of nice bags and others.
Thanks for share

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.