orvokki kiinni seinävaatteessa

Pitkällisen askartelemisen jälkeen sain eilen leikatuksi viisi erilaista terälehtipalaa kolmesta eri kankaasta.

Piirsin joka palan erikseen kertakäyttölakanalle. Sovitin paloja yhteen ja totesin, että ne kannattaa ommella tietyssä järjestyksessä, joten nimesin ja numeroin kaikki viisi palaa.

Isoimmat palat leikkasin kaavan mukaan jo kankaasta, mutta sen jälkeen ajattelin, että ehkä paloja pitäisi hiukan jäykistää, joten otin esiin myös silitettävän tukikankaan.

Koska minulla oli erilliset kaavat, silitin sopivan kokoisen tukikangaspalan kankaan nurjalle puolelle. Silitin tässä vaiheessa kaavapalan päältä, jolloin se otti aavistuksen verran kiinni tukikankaaseen. Pala oli siis helppo leikata kankaasta kaavan reunoja myöten.

Kiinnitin palat nuppineuloilla yhden kerrallaan taustakankaaseen. Ompelin suoran ompeleen hyvin läheltä palan reunaa ja kun olin päässyt palan ympäri, muutin ompeleen tiheäksi siksakiksi ja ompelin uudelleen palan ympäri. Käytin kahta erilaista liilaa tikkauslankaa.


(Kuvan yläreunassa näkyy tummempi musta alue. Se on tyttäreni jalka, joka selvästi tykkää poseerata näissä tilkkuilukuvissani.)

Reunoille tulee siis paljon lehviä ja kukkia. Ne olen suunnitellut tekeväni vähän toisella periaatteella, eli piirsin eilen illalla palojen ääriviivat silitettävälle kuitutukikankaalle, ja aion nämä silittää kiinni kankaisiin. Sitten leikkaan palat ääriviivojen mukaan. En ole vielä päättänyt, taitanko reunat vai ompelenko näihinkin tiheän siksakin. Aika näyttää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.