40 x 40 –senttinen seinavaate

Varmaankin viimeisimmässä Tilkkulehdessä oli kutsu tehdä 40 x 40 –senttinen tilkkutyö jonnekin. Muistan koon ja määräyksen, että työn pitää olla liila; työssä saa olla korkeintaan 10% muuta väriä.

Mietin tehtävää silloin ja inspiroiduin Jane Sassamanin tyylistä, johon olen tutustunut hänen kirjastaan The Quilted Garden. Suunnittelin työn, jonka keskellä olisi tyylitelty orvokinkukka ja reunoilla muita tyyliteltyjä kukkia.

Osasin piirtää silmääni jotakuinkin miellyttävän, mutta hyvin pienen orvokin.
Jotta sain pienestä kuvasta riittävän suuren, käytin teknisiä apuvälineitä, eli suurentelin kuvaa kerran toisensa jälkeen kopiokoneella, kunnes koko vaikutti riittävältä.


Kuvan perusteella on ollut helppo piirtää ja leikata esimerkiksi terälehtien kaavat.

Koska olen juuri saanut suuren "Ajatus karkaa kesään" -työn valmiiksi, halusin vaihteeksi tehdä jotain pienempää, ja muistin nämä aikaisemmin tekemäni luonnokset ja suunnitelmat. (Mutta en löytänyt tietoa siitä, mihin yhteyteen tällaista työtä on pyydetty tekemään. Voi hyvin olla, että määräajat ovat jo menneet. No, siinä tapauksessa teen seinävaatteen muuten vain.)

Rakensin ensin työlle kehyskankaan. Tämä on kooltaan noin 44cm x 44cm, jotta työ on valmiina varmasti riittävän suuri.



Työn 10% muuta väriä on limenvihreää ja mustaa. Tarkoituksenani on applikoida taustakankaalle paljon liiloja kukkia ja lehviä, jolloin toivoakseni ehto täyttyy.

Leikkasin myös kaksi suurinta terälehteä kaavojen mukaan kankaasta ja kokeilin, miltä kukka ehkä näyttää valmiina. (Ei tästä kovin hyvää käsitystä vielä saa, eivätkä väritkään kuvassa näytä aivan todenmukaisilta.)



Syyringin tilkkutyönäyttelystä

Tilkkutyönäyttelymme on siis tästä päivästä alkaen esillä Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa koko helmikuun ajan. Tervetuloa!

Minun töistäni on esillä "Joulupalloilua" ja "Omenavarkaissa," joka nyttemmin tunnetaan nimellä "Talviomenoita". Uusin, "Ajatus karkaa kesään" ei siis ole näyttelyssämme esillä. :-( Pahoitteluni niille, jotka haluaisivat nähdä työn elävänä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.