tikkaus ehkä jatkuu...

Koska Joulupalloilua-työstä puuttuu enää ripustuskujat, täytyy kehittää uutta tekemistä.

Olohuoneessa on kesäkuusta asti oleskellut keskeneräinen iso peitto, jonka ensimmäiset palat ompelin useita vuosia sitten, ja joka eteni tikkausvalmiusvaiheeseen tämän vuoden alkupuolella. Työnimenä tälle on "Hyrrätyö". (Tosi mielikuvituksekasta.)


Kuvassa näkyy vain osa peitosta.

Työ perustuu yhden kolmiopalan kaavaan, jonka löysin kirjasta Quick and Easy Scrap Quilts. Kirjan ohjeessa oli ylettömän hankala ohje, eli kolmiot olisi ohjeen mukaan pitänyt yhdistää vajaamittaisella saumalla. Ei tule mitään sellaisesta. Pohdin vähän aikaa asiaa, ja päättelin, että päästä päähän –saumat toimivat, kunhan ensin ompelee kaksi erillistä hyrränpuolikasta ja sitten ompelee ne yhteen.

Ensimmäiset palat onnistuivat teknisesti ihan hyvin, mutta katseltuani niitä totesin, että hyrrissä pitää olla tummat ja vaaleat kankaat vuorotellen. Jouduin sitten purkamaan palat osittain, ennen kuin voin niitä käyttää.

Mutta nyt on päällinen valmis, taustakangas kasattu, vanu välissä ja tikkaustakin olen aloittanut. Olen kesäkuusta asti miettinyt, miten tikkaisin peitteen reunaosuuden.


Inspiraatio ei ole vielä iskenyt, mutta nyt aion ottaa peitteestä työvoiton ja tikata sen vain, inspiraatiota tai ei.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Jos tikkaat käsin niin reunassa vois tehdä ihan mitä sielu sietää eli vapaatikkausta kaikenlaisin jatkuvin kiemuroin. Ja vielä näppärämmin se käy koneella(ja nopeesti). Terv. Lea P
Tilkunviilaaja sanoi…
Samanlaisia ideoita on pyörinyt minullakin päässä. Mutta joku perussamanlaisuus täytyy vapaillakin kiemuroilla olla, niin etten vielä ole päässyt päätökseen asti!
ella sanoi…
wow, todella hieno! :) Tykkään!!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.