ensimmäiset lilahtavat 3x3-palat

Jouluvalmistelukiireiden lomassa olen saanut leikattua, ommeltua ja silitettyä paloja lilahtavaan torkkupeittoon.

Palat ovat 5x5cm. Leikkaan ensin viisi senttiä leveän kaitaleen ja siitä edelleen neliöitä. Saatan panna 3-4 kaitaletta päällekkäin ja leikata useamman neliön kerrallaan.

Tehdessäni 3x3-paloja asettelen neliöt valmiiksi työpöydälle muodostelmaan. Ompelen ensin ylemmän ja keskirivin neliöt kaksi kerrallaan ketjussa toisiinsa. Katkaisen langan ja ompelen alemman rivin neliöt keskirivin neliöihin, taas ketjussa. Aloitan seuraavan 3x3-palan katkaisematta lankaa välillä, mutta irrotan valmiin 3x3-aihion ommeltuani ensimmäiset neliöt yhteen.

Näin 3x3-palojen osat pysyvät toisissaan kiinni, ja silittäminen on helpompaa. Rivit täytyy kuitenkin silittää (tai ei täydy mutta helpottaa ompelua, jos silittää) ennen kuin ne yhdistää toisiinsa.

Sain eilen kokoon noin 70 pala-aihiota ja päätin tänään ruveta ompelemaan rivejä yhteen. Tässä ensimmäiset ennen niiden silittämistä.


Ompelin viikonlopun aikana myös kaksi ekokassia, mutta ne tulevat joululahjoiksi, joten niistä en voi vielä julkaista kuvaa.

Muuten, kassin sangat – sopiva pituus on 34 cm. Kiinnitän sangat yleensä 11-13 cm etäisyydelle toisistaan eli kassin keskikohdasta 5,5 – 6,5 cm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.