joulupallot

Joulupallot-työ oli ainoana ompelupöydällä tämän viikonlopun aikana. Tämän edistyksellisempää tilkunviilausta ei tapahtunut, kun oli niin paljon muuta menoa ja tekemistä.

Suunnittelin työhön samanlaista reunusta ylös, alas ja sivuille, mutta mallattuani valmiit kaitaleet sivuille, minusta tuntuu, että reunustus jää tähän. Työ ei minusta kaipaa mitään lisää ylös ja alas. Ja ihan riittävästi työtä on kahden reunuksen tikkaamisessa ja liittämisessä (tässä siis tikkaan ensin ja liitän vasta sitten; työ on koottu sillä tavalla)!


Kuvassa näkyy myös tyttäreni jalka. Hän tuli kuvaustilanteeseen ja heilutti leikillään jalkaansa kohteen lähellä. Tietenkin kamera ikuisti myös jalan.



Tein kaitaletta valmiiksi myös ylä- ja alareunaa varten, joten ne jäävät nyt yli. Niistä tulee ehkä tyynynpäällisen osa. Tähteeksi jääneet tilkut tulevat yleensä käyttöön jossain vaiheessa.

Rehellisyyden nimissä mainittakoon, että Joulupallot-työn idea perustuu Kotipuodissa joulun 2008 alla näkemääni tilkkutyöhön (tekijän nimeä en varmaan edes kuullut). Mutta toteutus on omani: olen kaavoitellut pallot, jotka toteutin alikeompeluna; olen suunnitellut työn rakenteen, tikkaukset ja nyt myös reunukset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.